Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto71 poze în acest set

Președintele Consiliului Județean, Ghgeorghe Flutur, a declarat deschis astăzi începând cu ora 16, cea de-a 11-a ediție a Târgului de Toamnă ”Produs în Bucovina” care va avea loc în perioada 11 – 15 septembrie pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Asta după ce fanfara din satul Sf. Ilie a stârnit curiozitatea celor prezenți printr-un frumos microrecital. Evenimentulul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Asociația Produs în Bucovina, Centrul Cultural Bucovina și Primăria Suceava. La deschidere au fost prezenți printre alții vicepreședinții Consiliului Județean, Gheorghe Niță și Viorel Sredenciuc, administratorul public Irina Vasilciuc, secretarul Petru Tănasă, viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip. În acest an la târg expun peste 30 de producători și 40 de meșteri populari care au transformat centrul Sucevei într-un loc plin de culoare și de gust. Vizitatorii pot cumpăra sau degusta sortimente de brânză, prăjituri, zacuscă, dulcețuri, cozonaci, țuică, preparate din carne care mai de care mai gustoase și multe altele precum produse de artizanat sau olărit.

Flutur: ”Vă îndemn să gustați din Bucovina și să fiți patrioți să cumpărați mai multe produse tradiționale ale noastre românești și din Bucovina”

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe cei prezenți să guste din Bucovina și să fie patrioți adică să cumpăre mai multe produse tradiționale românești și din Bucovina ”pentru că din păcate în ultimii ani ne-au invadat foarte multe produse care sunt bine ambalate care sclipesc frumos dar cred că mai sănătoase și mai bune ca produsele noastre nu sunt altele”. ”Vreau să le mulțumesc producătorilor de la Asociația Produs în Bucovina sunt aici în jur de 30 de producători, mai sunt meșterii populari pe care-i salut circa 40 de meșteri populari care ne fac cinste nouă Bucovinei, sunt unități gastronomice, sunt două stâni tradiționale bucovinene, avem o scenă și vor fi spectacole pentru că deschidem oficial Târgul de Toamnă să-și vândă roadele unii alții să cumpere. După ce luni Piața Sucevei era plină să asculte simfonii acum am trecut la promovarea produselor tradiționale după care mergem la rapsodii. Suceava merită să se numească o capitală culturală a autenticului a tradițiilor și mă bucur că suntem la a 11-a ediție. Am avut șansa să fiu inițiatorul acestor proiecte Produs în Bucovina. Vă îndemn să gustați din Bucovina și să fiți patrioți să cumpărați mai multe produse tradiționale ale noastre românești și din Bucovina pentru că din păcate în ultimii ani ne-au invadat foarte multe produse care sunt bine ambalate care sclipesc frumos dar cred că mai sănătoase și mai bune ca produsele noastre nu sunt altele. Declar deschis Târgul de Toamnă ediția 11 Produs în Bucovina. Vă doresc distracție plăcută”, a spus Flutur.

Ediția de anul acesta are sloganul „Gustă din Bucovina”

Trebuie spus că esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, publicul este așteptat în fiece zi, până pe 15 septembrie, să viziteze și achiziționeze produse alimentare, și nu numai, puse la dispoziție de Asociația ”Produs în Bucovina”, să participe la degustări de toate felurile. De asemenea, zilnic între orele 8-20, va putea fi vizitat Târgul Meșterilor Populari cu produse diverse de artă populară autentică.
Aproape toate persoanele prezente la târgurile de acest gen au apreciat savoare deosebita a produselor bucovinene, având parte de un aperitiv la bucatele pe care le pot degusta începând cu această toamnă sub cupola sloganului ”Gustă din Bucovina”. Vor fi organizate, de către producători, sesiuni de degustare de produse bucovinene autentice.
La târg vor putea fi achiziționate produse alimentare tradiţionale, siropuri, brânzeturi, vinuri de colecţie, produse din carne, produse din carne de vită, produse din carne de porc, produse din carne de oaie, produse din carne de pasăre, produse care utilizează carne și grăsime de la mai multe specii, produse fabricate din organe și diverse produse secundare comestibile prin intermediul firmelor consacrate și a producătorilor de nișă.
De asemenea nenumărate dulciuri provenite direct de la gospodine și de la mașinăriile lor de făcut minuni, produse apicole și de panificație, gemuri, fructe, vinuri obișnuite şi brânzeturi alese, oale de lut sau ustensile de casă făcute manual, acestea sunt atracțiile cu care vizitatorii sunt îmbiați și provocați.
În zilele de 14 și 15 septembrie, în intervalul orar 13.00 – 20.00, vor avea loc, pe scena din fața Casei de Cultură mai multe spectacole folclorice, după următorul program:

SÂMBĂTĂ, 14 septembrie 2019
Ora 13,00 – Fanfara ,,Izvorașul” Liteni
Grupul Folcloric ,,IZVORAȘUL” LITENI
Formația de Dansuri Ucrainene ”KOZACIOK” Bălcăuți
Grupul Vocal MOLDAVA, Fălticeni
Grupul Folcloric ,,CETINA” Vama
Grupul vocal-instrumental ,,PIATRA ȘOIMULUI” Câmpulung Moldovenesc
Formația de Dansuri ,,PLAIURILE POJORÂTEI”, Pojorâta
Grupul vocal-instrumental ,,DOR BUCOVINEAN” Siret
Grupul Folcloric ”BALADA HUMORULUI”, Gura Humorului
Grupul Folcloric ,,STRĂJĂNCUȚA”, Straja
Grupul Folcloric ”STEJĂRELUL” Cajvana

DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE 2019
Ora 13,00 – Fanfara din Preutești
Grupul Folcloric ,,SĂLCEANCA”, Salcea
Grupul Folcloric ,,DOR”, Moara
Grupul Folcloric ,,ARCANUL BĂTRÂNESC”, Frătăuții Noi
Grupul Folcloric ,,TRANDAFIRUL”, Calafindești
Ansamblul Folcloric ,,DOR BUCOVINEAN”, Botoșana
Ansamblul Folcloric ,,MĂNĂSTIRENII”, Mănăstirea Humorului
Ansamblul Folcloric ,,FLORI DE BUCOVINA”, Sadova
Grupul Folcloric ,,OBCINA STÂNIȘOAREI”, Mălini
Ansamblul Polonez ,,SOLONCEANKA”, Solonețul Nou
ANSAMBLUL ARTISTIC ,,CIPRIAN PORUMBESCU” SUCEAVA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava