Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Prin măsurile active ale guvernului liberal în județul Suceava au fost salvate în pandemie nu mai puțin de 27.000 de locuri de muncă. Anunțul a fost făcut chiar la Suceava de ministrul muncii și protecției sociale, Raluca Turcan. Aceasta a mai spus că în bugetul pentru acest an sunt prevăzuți aproximativ 1,9 miliarde de lei pentru încurajarea muncii în România.

”Măsurile active de sprijinire a mediului de afaceri au fost extrem de importante pe perioada pandemiei. Și cu toate că Suceava a fost încercată pe perioada pandemiei vreau să menționez că din perspectiva Guvernului am salvat în județ 27.000 de locuri de muncă, de beneficiari de șomaj tehnic. Aproximativ 4.200 de angajatori. De asemenea, încă aproximativ 2.000 de oameni care puteau să-și piardă locurile de muncă dar au fost sprijiniți fie prin măsuri pentru zilieri, inclusiv prin indemnizația pentru supravegherea copilului. Cu un efort considerabil, cuantificat de aproximativ 500.000 de lei. Acestea sunt cifre, nu sunt doar vorbe. Cifre care arată că politica noastră de măsuri active și de sprijinire a ocupării a produs rezultate. La nivel de țară am salvat aproximativ 1,4 milioane de locuri de muncă, cu un efort bugetar doar pentru șomajul tehnic de aproximativ 4,6 miliarde de lei”, a  spus Turcan.

Pe perioada pandemiei, a adăugat ministrul liberal, statul a cheltuit pe măsuri de combatere a pandemiei aproximativ 16 miliarde de lei. ”Pentru o estimare cât de mare este acest efort bugetar, majorarea pensiilor cu 14% anul trecut și plata lor pe parcursul acestui an înseamnă un efort de aproximativ 8 miliarde de lei. Iar pe anul acesta pentru măsuri de combatere a efectelor pandemiei avem prevăzute aproximativ 14 miliarde de lei. Structura bugetului arată că vrem să distribuim resurse în economie și pentru categoriile vulnerabile astfel încât să încercăm să păstrăm locuri de muncă, să creăm altele noi, să dezvoltăm economia și implicit să începem, să rostogolim partea de creștere economică în societate”, a  explicat Raluca Turcan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava