MOPAN Suceava

Președintele PSD,Liviu Dragnea, a declarat după ședința de la Sucevița a Comitetului Executiv Național al partidului care a durat aproximativ patru ore, că după analizarea activității guvernamentale, „lucrurile stau mai bine decât în vară”, membrii Guvernului reușind să recupereze foarte multe întârzieri. Făcând referire la domeniile analizate, liderul social democraților a spus că, în sănătate, a fost rezolvată problema amplasamentului celor trei spitale regionale care urmează să se construiască în România, Iași, Cluj Napoca și Craiova. El a precizat că pentru construcția celor trei spitale urmează realizarea studiilor de fezabilitate, iar în primăvara viitoare vor fi demarate procedurile de achiziție pentru proiectele tehnice și realizarea lucrărilor.
Codul Agricultorului, Legea minelor și înființarea Casei Române de Comerț, printre prioritățile PSD.

Un alt domeniu analizat a fost cel al educației, Liviu Dragnea spunând că aici au fost discutate două probleme importante, Legea Educației și manualele școlare. Legat de Legea Educației, liderul PSD a afirmat că prin viitorul act normativ trebuie în mod obligatoriu pusă de acord oferta educațională cu necesarul de specializări cerut de mediul de afaceri din România. Dragnea a spus că un subiect despre care s-a discutat mult a fost cel al manualelor, aici luându-se în calcul varianta manualelor unice și a celor alternative. El a spus că păreri pro și contra sunt pentru ambele variante, însă urgentă este rezolvarea problemei lipsei manualelor la începuturile de an școlar. Președintele PSD Suceava a mai adăugat că printre prioritățile pentru perioada următoare se numără cele din domeniul tineretului și sportului, elaborarea Codul Agricultorului, a Legilor minelor și a resurselor minerale, precum și înființarea Casei Române de Comerț, o instituție creată pentru a-i sprijini pe producătorii români să-și poată exporta produsele.

Secretarii de stat, la evaluare

Liviu Dragnea a declarat că o altă măsură care va fi luată în perioada următoare va fi reducerea numărului de taxe nefiscale, acest concept fiind aproape finalizat. El a dat ca exemplu eliminarea taxei pe horă, în valoare de 1.000 de lei, care trebuie plătită de oricine vrea să organizeze un astfel de eveniment. Tot legat de programul de guvernare, Liviu Dragnea a mai spus că până la finalul acest an va fi finalizat și conceptul pentru stimularea transportului electric, prin montarea la nivel național a 20.000 de sisteme de încărcare. După ședința de ieri de la Sucevița, liderul PSD a spus că după evaluarea activității miniștrilor, aceștia vor trebui să realizeze, la rândul lor, în maxim două săptămâni, o evaluare a tuturor secretarilor de stat, în număr de 135.

PSD nu va mai accepta „proiectele personale” ale parlamentarilor care nu au legătură cu programul de guvernare

Liviu Dragnea a declarat că un alt subiect analizat în ședința de la Sucevița a fost cel al activității din Parlament a reprezentanților PSD, și modul în care aceștia relaționează cu miniștrii. În ceea ce privește activitatea senatorilor și deputaților PSD în comisiile de specialitate, Dragnea a spus că parlamentarii care au alt punct de vedere față de Guvern trebuie să discute aceste aspecte în cadrul partidului. „Discutăm despre aplicarea unui program de guvernare votat de noi. Din acest motiv nu mai suntem dispuși să acceptăm proiectele personale”, a spus Liviu Dragnea. Cel mai probabil, analiza activității parlamentare a fost făcută, la Sucevița, după ce comisia de buget din Senat, condusă de un social democrat, a votat un amendament cu privire la plata defalcată a TVA, în sensul că aceasta să fie obligatorie, de la începutul anului viitor, doar pentru firmele de stat sau pentru cele care au relații contractuale cu statul. Liviu Dragnea a spus ieri că această soluție nu este agreată și că Executivul nu renunța la introducerea obligativității plății defalcate a TVA. La Sucevița au fost prezenți mai mulți membri ai Guvernului, printre care premierul Mihai Tudose şi miniştrii Sevil Shhaideh, Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Răzvan Cuc, Liviu Pop, Mihai Fifor sau Adriana Doina Pană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava