MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat, astăzi, întrunirea, în cel mai scurt timp, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru a se analiza și stabili procedurile, pașii de urmat în vederea revenirii Spitalului Judeţean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la activitățile normale, de dinainte de pandemia de coronavirus. Solicitarea a fost făcută după ce conducerea CJ Suceava a făcut o analiză împreună cu conducerea SJU Suceava axată în special pe evoluția numărului de pacienți COVID și non-COVID. Gheorghe Flutur a arătat că de la începutul lunii mai numărul de pacienți cu COVID a scăzut continuu. El a mai spus că în același timp, numărul pacienților cu rezultate negative la testele PCR cu diferite afecțiuni pentru care necesită internare este în continuă creștere, proporțional cu scăderea înregistrată la numărul de pacienți COVID.

„Odată cu scăderea numărului de pacienți COVID, tendința epidemiologică favorabilă precum și recenta extindere a sectoarelor tampon, unde pacienții sunt testați serologic și ulterior transferați în sectoarele COVID sau non-COVID, se poate trece la identificarea pașilor de urmat pentru deschiderea Spitalului Nou pentru toate serviciile asigurate anterior izbucnirii epidemiei”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

În urma acestei analize și după discuțiile purtate cu Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății privind posibilitatea și necesitatea declanșării procedurilor, Gheorghe Flutur a solicitat o întrunire de urgență a CJSU Suceava pentru a identifica soluțiile, pașii de urmat pentru ca Spitalul Județean să poată relua serviciile medicale pentru toate categoriile de pacienți.

„Pentru suceveni și zonele limitrofe este nevoie să fie deschise cât mai repede majoritatea secțiilor. Sunt multe servicii medicale care nu pot fi asigurate de alte spitale din județ din motive de personal și dotare, sau sunt secții cu specializări medicale unice în județ”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava