Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava
Galerie foto108 poze în acest set

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus astăzi, în deschiderea primei ediții a Programului Ștefanian, înființarea unui traseu turistic intitulat „Drumul lui Ștefan cel Mare”. Deschiderea oficială a Programului Șetafnian a avut loa astăzi, în Cetatea de Scaun Sucevei, în prezența președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, și a numeroși invitați din țară și străinătate.

Programul Ștefanian a început cu mesajul șefului administrației județene și a continuat cu citirea soliilor ctitoriilor lui Ștefan cel Mare din țară, Ucraina și Republica Moldova. Rând pe rând au fost rostite soliile din Ucraina, de la Hotin și Cetatea Albă, din Republica Moldova, de la Soroca, dar și cele venite din țară, din județele Neamț, Vaslui,Botoșani, Bistrița Năsăud și Albă.
După ce le-a mulțumit solilor veniți în Cetatea de Scaun a Sucevei, Gheorghe Flutur a propus înființarea „Drumului lui Ștefan cel Mare”, un tarseu care să lege toate ctitoriile marelor domnitor, atât din țară, cât și din Ucraina și Republica Moldova. El a arătat că în total sunt 34 de mănăstiri și biserici domnești și boierești, 13 cetăți și șase curți domnești. „Să inițiem acest Drum al lui Ștefan cel Mare, și eu îmi iau acest angajament pentru realizarea lui”, a spus președintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a ținut să le mulțumească tuturor soliilor venite la prima ediție a Programului Ștefanian, considerând că „este important să începem astfel omagierea marelui Ștefan”. Toți invitații un primit câte o machetă a mănăstirii Voroneț, o statuetă cu domnitorul Ștefan cel Mare, pecetea Moldovei, precum și o sticlă din Vinul Domnesc Cetatea Sucevei.
Programul Ștefanian se va încheia pe 2 iulie, la Mănăstirea Putna, acolo unde vor ajunge un număr mare de pelerini care vor plece pe jos de la Suceava.
La prima ediție a Programului Ștefanian au participat și actorii Vladimir Găitan și Vlad Rădescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava