Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi, 11 octombrie, la ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45) din București, Andrei Dósa va citi fragmente din primul său roman, Ierbar, apărut de curînd la Editura Polirom, disponibil și în ediție digitală.

Invitați, alături de autor: Svetlana Cârstean, Vasile Leac

Moderatoare: Nona Rapotan
Luni, 15 octombrie, începînd cu ora 18:00, la Librăria Humanitas Brașov (Piața Sfatului 16), Andrei Dósa va fi invitatul CenaKLUbului Tiuk (nr. 108), alături de Ioan Șerbu și Adrian Lăcătuș.

Moderatorul ediției: Mihail Vakulovski

Oscilînd între rutină şi senzaţiile induse de experienţele narcotice, un grup de prieteni navighează printr-un spaţiu urban populat de figuri groteşti, blazate sau aflate pe marginea prăpastiei. O vizită de lucru la o fermă de flori din Hawaii, o experienţă virtuală aproape mistică, lumea necunoscută a bătrînilor de la un azil sau o şedinţă de storytelling alimentată de stimulenţi mentali chimici sunt doar cîteva dintre punctele de intersecţie ale personajelor. Efervescentă, surprinzătoare, halucinantă, Ierbar spune povestea căutării trăirilor intense şi, odată acestea găsite, a nevoii de a le împărtăşi cu cineva.

„Regizorul, pe post de dealer-mecena. Scriitorul, Hackerul, Filozoful şi… Gabi, o femeie – consumatori. Ei sunt Craii de Curtea-Veche, narcomanii începutului de secol. Andrei Dósa i-a prins ca într-un acordeon şi ne împărtăşeşte în Ierbar condensarea şi dilatarea nu neapărat a unor poveşti, ci a percepţiei acestor personaje cu care de multe ori ne intersectăm. Contează şi povestea, dar mai ales modul în care e spusă. Un roman despre consumarea visurilor, despre ratare, despre spălarea machiajului într-o băltoacă de la ieşirea din club.“ (Alexandru Vakulovski)

Andrei Dósa s-a născut în 1985, la Braşov. A publicat volumele de poezie Când va veni ceea ce este desăvârşit (Editura Tracus Arte, 2011), American Experience(Editura Cartea Românească, 2013), Nada (Editura Pandora M, 2015) şi Adevăratul băiat de aur (Casa de Editură Max Blecher, 2017). A tradus mai multe cărţi din engleză şi maghiară. În anul 2017 a fost unul dintre cei zece scriitori incluşi în programul New European Voices, coordonat de platforma Literature Across Frontiers. În prezent, este redactor al revistei Poesis International.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava