MOPAN Suceava

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit astăzi la prînz în ședință extraordinară sub comanda prefectului Alexandru Moldovan, a aprobat o serie demăsuri în contextul avertizării Cod Portocaliu, valabilă în județul Suceava, în perioada 05.02.2020, ora 14:00 – 06.02.2020, ora 08:00, ale cărei fenomene prognozate sunt caracterizate de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și reduceri ale vizibilității. Printre măsurile stabilite se numără instituirea permanenței la sediul tuturor primăriilor și alocarea eficientă a forțelor de intervenție prin Secțiile de Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, respectiv Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru menținerea în stare de conformitate a căilor rutiere de acces, potrivit sectoarelor de competență.

Iată setul complet de măsuri:

a. Activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în perioada de valabilitate a avertizării meteorologice.

b. Instituirea permanenței la sediul tuturor primăriilor din cadrul județului Suceava.

c. Capacitarea factorilor responsabili de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, respectiv a componentelor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, pe toată perioada valabilității avertizării meteorologice, în vederea executării misiunilor de monitorizare a stării de practicabilitate a căilor de comunicație rutieră de pe teritoriul administrativ deservit, identificarea persoanelor fără adăpost în vederea relocării în spații care să asigure un confort termic pe perioada temperaturilor scăzute, identificarea și întocmirea unei evidențe actualizate a persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, care locuiesc singure, precum și cele cu afecțiuni medicale grave.

d. Alocarea eficientă a forțelor de intervenție prin Secțiile de Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, respectiv Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru menținerea în stare de conformitate a căilor de acces rutieră, potrivit sectoarelor de competență.

e. Măsuri pentru aducerea la cunoștință prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență potrivit situației meteorologice prognozate și, după caz, pentru acordarea sprijinului cetățenilor din zonele afectate de viscol și cădere abundentă de zăpadă.

f. Măsuri pentru asigurarea spațiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

g. Transmiterea imediată, de către toate instituțiile și autoritățile locale responsabile în domeniul tipurilor de risc „căderi masive de zăpadă – viscol” Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, a factorilor de risc identificați și situațiile de urgență produse prin apelarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, telefonic – nr.: 0230/524.432, e-mail: isusuceava@yahoo.com, prin fax la nr.: 0230/524.432.

h. Implicarea activă a tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de competențe, în vederea îndeplinirii tuturor atribuțiilor prevăzute de legislația în domeniu pentru prevenirea și gestionarea cu eficiență și operativitate a factorilor de risc specifici sezonului de iarnă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava