Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Siret implementează un proiect transfrontalier pentru a realiza prima rută turistică din Carpaţi axată pe monumente UNESCO şi situri naturale NATURA 2000, intitulat Proiectul “CARPATHIA UNESCO – GREEN CARPATHIA Integrated cross-border touristic route”. Proiectul este implementat cu fonduri europene, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Svidnik din Slovacia, Departamentul de Dezvoltare Regională al Administrației Regionale de Stat Cernăuți din Ucraina şi Camera de Comerț și Industrie Suceava. Prezentarea oficială a proeictului a avut loc la Siret, în prezenţa primarului acestui oraş, Adrian Popoiu, precum şi a reprezentanţilor celorlalţi trei parteneri din proiect. În deschidere, primarul Adrian Popoiu, a declarat că îl bucură faptul că după o pauză provocată de perioada de pandemie, la Siret sunt prezenţi toţi partenerii din cadrul proiectului, el exprimându-şi speranţa că vor fi cât mai multe întâlniri pentru a duce la bun sfârşit realizarea acestei rute turistice.

Proiectul “CARPATHIA UNESCO – GREEN CARPATHIA Integrated cross-border touristic route” îşi propune sa creeze prima ruta turistica transfrontalieră din zona Carpaţilor axată pe monumente UNESCO şi situri naturale NATURA 2000, dar şi să realizeze o serie de materiale digitale şi tipărite destinate promovării acesteia în rândul agenţiilor de turism şi turiştilor. Aceasta ruta va fi interconectata cu reţeaua de atracţii turistice naturale şi de agrement din zonă şi cu reţeaua de servicii turistice, (transport, cazare, masa, etc). Ruta se va întinde pe patru ţări, România, Slovacia, Ungaria, Ucraina.

Potrivit reprezentanţilor primăriei Siret, atracțiile care vor fi promovate prin proiect sunt:

Biserica Sf. Treime Siret, cea mai veche biserică voievodală aflată în funcțiune în Moldova, arie protejata NATURA 2000 – Lacul Siret – Rogojesti , Biserica Patrauti – Monument UNESCO, Biserica Arbore – Monument UNESCO, aria naturala protejata Natura 2000 – padurea Patrauti, Biserica Sf. Arhanghel Mihail Ladomirova din Slovacia  – Monument UNESCO, Biserica Sf. Nicolae Bodruzal din Slovacia – Monument UNESCO, aria naturală protejată „Horny tok Ondavy” Muzeul Udolie Smrti din Slovacia, Universitatea din Cernăuți  – Monumentul UNESCO şi Lacul Lebedelor din satul Chortoria, Regiunea Cernăuți, Ucraina.

La acestea se vor adăuga şi alte monumente UNESCO de pe traseu, care vor fi incluse în ruta turistică a monumentelor suport.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020 , are o valoare totală de 400.158,24 euro, din care 360.142,40 euro este valoare eligibilă nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este perioada 2020-2022 iar obiectivul general al acestuia este promovarea culturii și istoriei locale și creșterea gradului de vizibilitate și valorificare turistică a monumentelor importante din zonele Svidnik, Suceava și Siret și Cernăuți prin crearea și promovarea unui traseu turistic transfrontalier care să facă legătura între monumente UNESCO, monumente culturale de importanță națională și instituții culturale relevante, atracții naturale din zonă, turism sau servicii de turism conexe în zona acoperită de traseu.

Primăria Siret implementează un proiect transfrontalier pentru a realiza prima rută turistică din Carpaţi axată pe monumente UNESCO şi situri naturale, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava