Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria orașului Petah Tikva a găzduit ieri ceremonia de inaugurare a Piațetei Regina – Mamă Elena a României, în prezența E.S. dl David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a E.S. dl Radu Ioanid, Ambasadorul României în Israel, precum și a dl Rami Greenberg, Primarul orașului Petah Tikva.

În cadrul evenimentului, la care au participat numeroși supraviețuitori ai Holocaustului și familiile lor, Ambasadorul Israelului în România a onorat amintirea Reginei Mamă Elena: ‘‘Și-a folosit influența pentru ajutorarea evreilor. Este dovedit rolul crucial pe care Regina Mamă l-a avut în sprijinirea victimelor din Trenurile Morții și a evreilor deportați în Transnistria. Mii de oameni au fost salvați datorită eforturilor sale, și de aceea, până în ziua de azi, Majestatea Sa rămâne un simbol de curaj, umanitate, bunătate și dragoste față de ceilalți. Poporul evreu îi este profund recunoscător”.

În acest context, dl David Saranga a ținut să mulțumească autorităților din România pentru modul ferm în care reacționează cu privire la evenimentele și afirmațiile antisemite tot mai dese. ”Antisemitismul continuă să se răspândească în social media, în spațiul public și în sfera politică. În ultimii ani, în multe țări din Europa, antisemitismul reiese la suprafață, iar partidele de extremă dreaptă au devenit parte din configurația politică. Este important ca noi toți să ne reasumăm angajamentul de a opri valul de ură împotriva celuilalt”, a mai spus Ambasadorul Israelului în România.

La rândul său, Ambasadorul României în Israel, dl Radu Ioanid, a citit mesajul din partea Majestății sale Margareta, Custodele Coroanei, care și-a exprimat recunoștința pentru gestul primarului din Petah Tikva: ”Este impesionant că Statul Israel aduce un astfel de omagiu Reginei Elena. Contribuția sa la istoria contemporană precum și valorile și principiile în care ea a crezut întreaga sa viață vor rămâne un simbol al României și un exemplu la nivel european”. Pe de altă parte, în alocuțiunea sa, diplomatul român a atras atenția asupra faptului că există forțe antisemite și anticreștine care acționează inclusiv la nivelul Parlamentului care trebuie combătute.

Regina-Mamă Elena a primit din partea Yad Vashem titlul de „Drept între popoare”, în anul 1993, pentru curajul de care a dat dovadă în salvarea evreilor în timpul Holocaustului din România, în special pentru acțiunea ei hotărâtoare în împiedicarea deportării evreilor către lagărul de exterminare de la Belzec, în 1942, precum și pentru modul în care a pledat, între anii 1943-1944, pentru a permite întoarcerea evreilor și rromilor deportați din Transnistria.

Sursa foto: https://www.facebook.com/IsraelinRomania/posts/4111278988893971

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava