Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația Semper Musica lansează o oportunitate de finanțare pentru artiștii, autorii și creatorii români de artă contemporană în vederea execuției de creații artistice cu temă socială. Apelul este adresat inclusiv colectivelor de artiști români și are în vedere selectarea a 10 artiști români și cinci norvegieni care să realizeze creații de artă cu tema “Viața cu HIV”, pornind de la patru teme specifice: IUBIRE, PRIETENIE, FAMILIE, PERFORMANȚĂ sportivă sau profesională. Sunt așteptate propuneri artistice în toate mediile, inclusiv și nelimitându-se la: pictură, sculptură (inclusiv modelare 3D virtuală), arte decorative ori new media: artă digitală, animație, artă video, fotografie, performance, happening, artă non-obiectuală, artă conceptuală, instalație interdisciplinară. Artiștii pot primi o finanțare de până la 13.000 lei.

Apelul face parte din proiectul “When ContempArt helps Social!”, proiect prin care Asociația Semper Musica împreună cu IMM-ul norvegian Zebel Design Fishbain doresc ca prin artă contemporană să reducă stigma asociată vieții cu HIV din România și Norvegia. Regulamentul concursului poate fi parcurs pe website-ul proiectului:www.socialart.ro

Proiectul vine în contextul în care, conform CNCD[i], grupul persoanelor care trăiesc cu HIV reprezintă unul dintre cele mai discriminate grupuri din România. Studiul arată că 27% dintre români nu ar accepta o persoană care trăiește cu HIV să le fie rudă, iar 23% nu ar accepta ca această persoană să le fie prietenă. De asemenea, în țară trăiau cu HIV, în 2019, 16.658[ii] de persoane, dintre care 794 cazuri fiind NOI infectări.

„Arta a fost și este un vehicul prin care putem atrage atenția comunităților asupra unor probleme sociale importante și urgent de soluționat. Și în acest caz, ne dorim ca prin artă contemporană să vorbim societăților din Norvegia și România despre provocările curente cu care încă se confruntă persoanele care trăiesc cu HIV. În final, în urma organizării proiectului, ne dorim să reducem stigma și nivelul de discriminare înregistrat în rândul celor care trăiesc cu HIV din ambele țări.” a spus Alexandru Gheorghiu, Coordonator proiect, Asociația Semper Musica.

Proiectul “When ContempArt helps Social!” este organizat în perioada aprilie 2020-martie 2022. Acesta beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 197.883,44 euro, contribuția proprie fiind de 21.987,05 euro. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Pentru informații suplimentare: office@sempermusica.org

[i]CNCD, Sondaj de opinie la nivel național privind nivelul discriminării în România și percepțiile actuale asupra infracțiunilor motivate de ură, 2018

[ii]Compartimentul pentru Monitorizarea și Evaluarea infecției HIV/SIDA în România, Prof. Dr. Matei Balș, date din 2019

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava