Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 4 decembrie, a avut loc, o ședință de lucru, în sistem videoconferință,  cu membrii Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2. La nivel local au participat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, subprefecții, Laura Morar și Daniel Prorociuc, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, col. Costică Ghiață, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dana Costea și comandantul Centrului Militar Județean Suceava, col. Mugurel Anton.

În Monitorul Oficial Partea I nr.1171 din 03.12.2020 a fost publicată Hotărârea Guvernului României nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Strategia de vaccinare îşi propune să contribuie la reducerea morbidităţii şi mortalităţii ca urmare a infectării cu virusul SARS- CoV-2, la menţinerea capacităţii de asistenţă medicală din partea sistemului public de sănătate şi la limitarea efectelor negative pe care pandemia de COVID-19 le-a produs asupra societăţii, economiei şi vieţii oamenilor.

Organizarea şi coordonarea activităţilor din cadrul procesului de vaccinare se realizează de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, structurile centrale şi locale cu atribuţii în asigurarea vaccinării împotriva COVID-19.

Structurile centrale cu atribuţii în asigurarea bunei funcţionări a programului de vaccinare împotriva COVID-19 sunt: Ministerul Sănătăţii cu toate instituţiile din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică, Ministerul Apărării Naţionale cu instituţiile din subordine, Ministerul Afacerilor Interne cu instituţiile din subordine şi în coordonare, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, alte ministere şi instituţii cu reţele sanitare proprii, precum și alte ministere.

Structurile locale cu atribuţii în asigurarea bunei funcţionări a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 sunt: Instituţia Prefectului, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), direcțiile de sănătate publică judeţene, unităţile administrativ-teritoriale, alte instituţii şi ONG-uri, furnizori publici şi privaţi de servicii medicale.

Strategia include și o componentă de comunicare ce are ca scop promovarea vaccinării la nivelul grupurilor-ţintă și va avea în vedere următoarele tipuri de intervenţii:

Analiza factorilor determinanți ai vaccinării, a influențelor contextuale, individuale și de grup.

Realizarea unei platforme unice de informare pentru personalul medical și pentru populația generală.

Realizarea de campanii de informare, comunicare și educare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Asigurarea, în timp real, a informațiilor către populație referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19 prin intermediul TELVERDE și prin alte mijloace digitale.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt reprezentate de  personalul din domeniul sănătății, personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS – COV-2, personalul din alte domenii cheie, esențial bunei funcționăria societății.

Catagrafierea populaţiei se va face pe mai multe niveluri. Se va catagrafia personalul din domeniul sănătăţii, domeniul social şi din serviciile esenţiale din infrastructura critică, care va beneficia de vaccinare la locul de muncă şi/sau în centre de vaccinare. Pentru fazele ulterioare, populaţia la risc şi populaţia generală vor fi catagrafiate la nivelul reţelei de medicină de familie şi/sau al autorităţilor locale şi prioritizate pentru vaccinare în funcţie de riscurile de sănătate asociate şi în funcţie de exprimarea consimţământului.
Definirea etapelor de vaccinare și a momentului probabil pentru inițierea fiecărei etape de vaccinare se va stabili în funcție de momentul estimat de aprobare, producție și alocare a unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară.

Etapa I:

– definirea timpului de execuție (se va ține cont de schema de vaccinare – una sau două doze)

– include persoanele din categoria I (lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat)

– se derulează prin unități sanitare/centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare, după caz.

Etapa a II-a:

– definirea timpului de execuție (se va ține cont de schema de vaccinare – una sau două doze)

– include persoanele din categoria a II-a (populația la risc)

– se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa a III-a:

– definirea timpului de execuție (se va ține cont de schema de vaccinare – una sau două doze)

– include populația generală din categoria a III-a,

– se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

Totodată, în cadrul întâlnirii, au fost purtate discuții pe marginea identificării de spații la nivel județean, în care să poată fi desfășurată campania de vaccinare, pentru etapa I.  Aceasta va fi demarată începând cu luna ianuarie 2021.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava