MOPAN Suceava

În calitate de Consilier de Stat și fost Co-președinte al Consiliului Ministerial European pentru Mediu și Sănătate, László Borbély participă la cea de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, care se ține la Budapesta, în perioada 11-14 septembrie 2017.

Consilierul de Stat a susținut în plenul dezbaterilor o temă de actualitate și interes atât pentru România, cât pentru spațiul european: ,,Îmbunătățirea Mediului și a Sănătății, în contextul Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030, dar și Strategia Europa 2020”.

Plecând de la cadrul instituțional pentru procesul European de Mediu și Sănătate, adoptat în cadrul Declarației de la Parma, László Borbély a vorbit despre situația îmbunătățirii calității aerului, accesul universal echitabil și durabil la apă potabilă de calitate, salubritate și igienă, minimizarea efectelor adverse ale substanțelor chimice asupra sănătății umane și asupra mediului. Actualmente coordonator în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul SGG (Secretariatul General al Guvernului), acesta nu a ocolit nici subiectele sensibile ce țin de dezvoltarea durabilă, cum ar fi construirea sustenabilității ecologice a sistemelor de sănătate sau sprijinirea eforturilor orașelor și regiunilor europene de a deveni mai sănătoase și mai inclusive.

,,În momentul actual, pentru România este important crearea cadrului instituțional pentru implementarea Agendei 2030. Departamentul de Dezvoltare Durabilă va iniția discuții cu diferite instituții, printre care Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății, pentru a finaliza până în anul 2018 protocolul de proiecte comune ce țin de mediu și sănătate, în spiritul Agendei 2030 și Strategiei Europa 2020. Majoritatea cetățenilor nu sunt străini de aceste probleme la nivel global, dar poate mulți nu le conștientizează sau nu le acordă importanță, dat fiind ritmul alert cu care sunt nevoiți să depășească rutinele zilnice. Îmbunătățirea acestor subiecte sensibile menționate de mine, se va produce prin schimbarea mentalităților și cutumelor societății. De asemenea, să nu uităm că avem nevoie să îmbunătățim și comunicarea între structurile instituționale naționale și internaționale’’ –  a declarat László Borbély

La cea de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS au fost prezenți și au susținut discursuri numeroși reprezentanți ai țărilor europene, printre care Premierul Greciei Alexis Tsipras, Premierul Ungariei Viktor Orban sau Vicepremierul Turciei Numan Kurtulmuș.

Informații despre agenda evenimentului puteți accesa pe World Health Organization: http://www.euro.who.int/en/about-us/governance/regional-committee-for-europe

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava