MOPAN Suceava

Aproximativ 200 de oameni de afaceri și manageri români din Diaspora și din țară au participat, astăzi, la Summit-ul RePatriot găzduit de Hotelul „ToacaBellevue” din Gura Humorului. Printre participanții la deschiderea lucrărilor s-au numărat Sandra Pralong, consilier de stat în Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Președintele Flutur le-a solicitat celor prezenți să promoveze Bucovina ori de cîte ori au ocazia. El a menționat că în Bucovina sînt peste 17.000 de locuri de cazare, cifră ce o plasează pe poziția a treia în România ca destinație, după Brașov și Litoral. Șeful administrației județene a mai spus că unitățile de cazare de aici oferă multiple posibilități, astfel încît oamenii să se simtă foarte bine.

Gheorghe Flutur a spus: „Deci în zona turismului aș vrea să vă invit să veniți cu prieteni, parteneri. Putem organiza tururi, chiar și gratis, pentru presă, pentru operatori de turism pentru că interesul este să facem reclamă să vină cît mai multă lume. Și anul acesta cred că vom avea undeva la jumătate de milion de turiști”. El a precizat că datorită diasporenilor s-a reușit deschiderea mai multor linii aeriene externe de pe Aeroportul de la Salcea, iar dacă înainte erau 33-35.000 de pasageri pe an, anul acesta se estimează că vor fi peste 400.000. De asemenea, președintele CJ le-a transmis participanților la Summit-ul RePatriot că în Bucovina pot beneficia de un climat favorabil pentru investiții, deoarece autoritățile sucevene le sînt alături, fiind conștiente că altă soluție pentru dezvoltare nu există.

Gheorghe Flutur a mai spus: „Sperăm să facem și șosele ca să veniți mai ușor acasă. Altfel e doar o poveste de simpozion sloganul „Întoarceți-vă acasă!” Eu sunt foarte realist. Întorsul acasă se leagă de infrastructură și de investiții. Aici trebuie să ne suflecăm mînecile, să dăm oameni politici mai buni, mai competenți. Să concediem mediocritatea și să facem ceva mai mult pentru România. Și dacă de aici de la Suceava ne umplem cu un pic de optimism vă spun eu ceva. Mănăstirile lui Ștefan și astăzi atrag ca un magnet. E un miracol. Spunem că sîntem foarte buni în turism dar sîntem pentru că avem despre ce vorbi. Nu trebuie să facem mare lucru. Pentru că ne-au lăsat înaintașii niște capodopere excepționale care trebuie puse în valoare. De aceea eu vă adresez un mesaj și o rugăminte să promovați Bucovina”.

 

Flutur la deschiderea summit-ului Repatriot: „Să dăm oameni politici mai buni, mai competenți. Să concediem mediocritatea și să facem ceva mai mult pentru România”, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava