MOPAN Suceava

Naţionala masculină de volei a României a ratat calificarea la Campionatul European 2021, chiar dacă a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 3-1 (25-19, 16-25, 25-22, 25-15), în ultimul său meci din Grupa E a preliminariilor, în Sala Olimpia din Ploieşti.

Slovacia era deja calificată la turneul final înaintea partidei cu România.

Fiind doar un joc amical, antrenorul Dănuț Pascu a făcut câteva schimbări în formula de joc a României. Nici slovacii nu au făcut altfel, ei schimbând chiar toată echipa de start.

În ceea ce privește echipa noastră, Bălean, cel mai eficient jucător român din primele două partide, a fost ținut în permanență pe bancă, în locul lui fiind introdus, la început, Marian Bala, iar apoi, în ultimele două seturi, Andrei Mihălescu. De asemenea, de la jumătatea setului secund a fost introdus pe teren tânărul jucător sucevean Alexandru Rață în locul lui Gabriel Cherbeleață. După câteva mingi în care s-a văzut că era emoționat, el și-a dat drumul la joc și a fost unul dintre cei mai buni voleibaliști de pe teren.

Fălticeneanul Adrian Aciobăniţei a fost cel mai bun realizator al României, cu 18 puncte, susţinut de suceveanul Alexandru Raţă, 12 puncte, Robert Călin, 12 puncte, şi Andrei Mihălescu, 10 puncte. De la oaspeţi s-au remarcat Filip Gavenda, cu 17 puncte, şi Julius Firkal, 15 puncte.

Meciul a fost arbitrat de olandezul Daniel Jettkandt şi de ungurul Zsolt Mezoffy.

În clasament, Slovacia ocupă primul loc, cu 5 victorii (15 puncte), urmată de Elveţia, 4 victorii (11 puncte), România 3 victorii (10 puncte), Albania, 0 victorii (0 puncte). Primul criteriu de departajare este numărul victoriilor, iar al doilea este cel al punctelor.

Se califică la turneul final al Campionatului European 2021 câştigătoarele celor 7 grupe preliminare şi cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 2. Turneul final va fi organizat în patru ţări, Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda, în perioada 1-19 septembrie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava