MOPAN Suceava
  • Bursa de Valori București (BVB) a fost premiată pentru „Cel mai bun departament de Relații cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrală și de Est”
  • MedLife a obținut două premii: „Cea mai bună companie din Europa Centrală și de Est” și „Cea mai mare creștere a prețului acțiunilor”
  • Mihai Marcu, MedLife: Este important că un business românesc poate face performanță la nivel european, cu atât mai mult cu cât o face la Bursa de Valori București

Două companii românești au primit recunoaștere internațională la a treia ediție a Premiilor Pieței de Capital din Europa Centrală și de Est, care a avut loc în Varșovia. Gala de premiere aduce anual în prim-plan cele mai importante realizări ale companiilor listate din piețele de capital din regiune.

„Recunoașterea internațională a eforturilor Bursei de Valori București demonstrează încă o dată dimensiunea și impactul proiectelor derulate de BVB în ultimii ani. Relansarea pieței primare de emisiune de acțiuni este remarcată de comunitatea internațională, iar listarea MedLife aduce România în prim planul regiunii arătând dinamismul pieței și randamentele oferite investitorilor. Am obținut acum încă un semnal important cu privire la potențialul pieței românești de capital, cu ecou în centrul financiar regional,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

Bursa de Valori București (BVB) a primit premiul pentru „Cel mai bun departament de Relații cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrală și de Est”.

„Echipa de Relații cu Investitorii a Bursei de Valori București menține un contact direct cu investitorii, dar se implică activ în dezvoltarea de noi modalități de comunicare, fiind un lider al pieței în acest domeniu și un laborator de noi idei. Exemple în acest sens constituie InvestingRomania, singura platformă din Europa Centrală și de Est de știri și sinteze ale evoluției bursiere realizată împreună cu o agenție națională de știri, APPLY BVB, prima aplicație dezvoltată de un emitent local special pentru relația cu investitorii, sau 7/24 Capital, proiect online de educație financiară care pune bazele unei viitoare televiziuni online dedicate investitorilor,” a declarat Daniela Șerban, directorul departamentului de Relații cu Investitorii și Relații Publice al BVB.

MedLife (M), cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a obținut la Varșovia două premii pentru „Cea mai bună companie din Europa Centrală și de Est” și „Cea mai mare creștere a prețului acțiunilor”.

„Suntem extrem de onorați de această distincție. Este important că un business românesc poate face performanță la nivel european, că brandul cu medici români, pentru români, atinge o astfel de performanță, cu atât mai mult cu cât o face la Bursa de Valori din București. Fără îndoială că politica de achiziții, succesul de a integra companii, alături de managementul fondatorilor români, a adăugat valoare activității noastre. Sperăm ca tot mai mulți investitori să vină către Bursa de Valori București și tot mai multe companii să înțeleagă că drumul spre performanță trece prin guvernanță, finanțare prin alte mijloace decât private equity sau creditare comercială și să aleagă să devină publice,” a declarat Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administrație MedLife.

MedLife, înființată în 1996, operează cea mai extinsă rețea de clinici la nivel național, precum și o rețea de laboratoare medicale și spitale generale sau de specialitate. Valoarea totală a ofertei publice inițiale derulate de companie la BVB la finalul anului trecut a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 milioane de euro, pentru un pachet de 44% din acțiuni. Acțiunile MedLife au intrat la tranzacționare la un preț de aproape 26 de lei, iar acum sunt tranzacționate la peste 37 de lei, ceea ce corespunde unei creșteri de peste 40% în mai puțin de 9 luni.

Ediția a treia a Premiilor Pieței de Capital din Europa Centrală și de Est a fost organizată de Biznis Polska, iar în total au fost peste 80 de nominalizări la 19 categorii. Celelalte companii românești nominalizate au fost Bittnet, BRD Asset Management, Cemacon, Conpet, Erste Asset Management, Fondul Proprietatea, Globalworth, OMV Petrom, Patria Bank, Teraplast și casele de avocatură românești Bondoc și Asociatii, Clifford Chance Badea și Musat&Asociații. Juriul a fost format din peste 30 de experți din comunitatea financiară din regiune și internațională. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial www.ceecapitalmarketsawards.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava