MOPAN Suceava

În data de 19 septembrie 2021 Fundația Transilvania Trust a organizat Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Borșa pentru a deschide porțile unui monument istoric, care timp de 60 de ani a funcționat ca spital de boli psihice cronice. Deși păstrează amprenta istoriei recente, castelul a devenit pentru o zi locația expoziției Castele și cetăți de pe valea Someșului, iar vizitele ghidate au prezentat evoluția istorică a locului. Publicul a putut admira elementele arhitecturale neoclasiciste ale clădirii, balustradele din fier forjat, tâmplăria și feroneria originală, piesa de mobilier în stil Art Nouveau, mai mult, a vizitat și obeliscul funerar al baronului Bánffy Dániel, ascuns în păduricea din parcul castelului

Mulțumiri proprietarului, Bisericii Reformate cu Două Turnuri pentru găzduire, istoricului de artă Eke Zsuzsanna pentru vizitele ghidate, respectiv publicului pentru curiozitate și interes!

Expoziția Castele și cetăți de pe valea Someșului se mută în Cluj-N., și în perioada 20 septembrie – 31 octombrie 2021 poate fi vizitată în curtea interioară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Evenimentul organizat de Fundația Transilvania Trust și itinerarea expoziției este susținută de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul Arhitecturii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava