MOPAN Suceava

Pe 19 mai, Noaptea Muzeelor va fi marcată la Suceava prin mai multe evenimente la care accesul publicului va fi gratuit. Vor fi concerte, vizite la Muzee, spectacol cu focuri dar și dezbateri de tip masă rotundă, observații astronomice, precum şi proiecții de filme 2D și 3D. Unde e de mers și ce e de văzut, în materialul următor:
Muzeul Bucovinei, împreună cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu“, Muzeul “Mihail Sadoveanu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” şi Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni, organizează Noaptea Muzeelor în duplex Suceava – Fălticeni. Pe 19 mai, la ora 18:00 şi la ora 20:30, în faţa Muzeului de Istorie vor fi puse la dispoziţie autocare cu care vizitatorii vor călători, gratuit, dintr-un oraş în altul cu scopul vizitării obiectivelor muzeale şi pentru a lua parte la surprizele muzicale pregătite.
La Muzeul de Istorie, la ora 18:30, în sala de conferințe, începe un recital oferit de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava şi Muzeul Bucovinei Suceava.
La Muzeul de Ştiinţele Naturii, de la 19.30, pe esplanada din faţa muzeului, de asemenea Recital – Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava şi Muzeul Bucovinei Suceava.
La Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc un spectacol cu focuri, în şanţul de apărare al cetăţii, de la ora 21:15, susţinut de Ordinul Solomonarilor.
În Muzeul Satului Bucovinean va fi organizat, începând cu ora 18:00, un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Pe 19 mai, accesul vizitatorilor la obiectivele Muzeului Bucovinei este permis începând cu ora 10:00 până la ora 24:00. La Muzeul Satului Bucovinean, accesul este între orele 10:00-20:00. Intrarea vizitatorilor este gratuită între orele 18:00-24:00 (la Muzeul de Istorie intrarea este gratuită la toate expoziţiile, cu excepţia expoziţiei Maşinile lui Leonardo DaVinci). La Muzeul Satului Bucovinean, accesul gratuit este între orele 18:00-20:00.
„Noaptea Muzeelor”, va fi marcată și de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, sâmbătă, 19 mai, în intervalul orar 17:00 – 24:00, când Observatorul Astronomic și Planetariul vor putea fi vizitate gratuit. Acțiunea este inclusă în programul festivalului „Zile și Nopți Studențești” și va cuprinde programe de planetariu, observații astronomice (acestea pot fi afectate de condițiile meteorologice), expoziții, dezbateri de tip masă rotundă pe tema Geneza și evoluția Universului (în turnul de observații), precum şi proiecții de filme 2D și 3D.
Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava