MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au organizat mai multe controale în parcurile din municipiul Suceava pentru depistarea tinerilor care consumă alcool. Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, acțiunile au avut loc în perioada în perioada 12 – 14 septembrie și au avut ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, scopul acțiunii a fost și identificarea tinerilor care consumă alcool în locuri publice sau tulbură ordinea și liniștea publică prin comportamentul neadecvat.
„În fiecare zi din cadrul acţiunii, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de proximitate au mers în parcurile de pe raza municipiului Suceava şi au purtat discuţii cu cetăţenii în vederea responsabilizării şi informării acestora în vederea reducerii riscului victimal, fiind distrubuite materiale educative”, se arată în comunicatul Poliției Suceava.
De precizat în între orele 19:00 și 1:00, Poliția Municipiului Suceava a organizat mai multe acțiuni preventiv – reactive pe linia prevenirii şi combaterii actelor cu violenţă comise în zona parcurilor şi a altor locaţii de pe raza de competență.


La acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Investigații Criminale, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava. Controalele au fost efectuate în zonele și localurile din zonele Albina, Curcubeu, Cartierul Obcini, Orizont, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, zona localurilor Bibliotecă și Studențească, la locul de joacă de pe strada Alexandru cel Bun, parcul Central, parcul Șipote, Zona Bebelușu, în  fața Catedralei, în apropierea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși.
La acțiuni au participat zilnic 25 lucrători, din care 13 polițiști, 6 jandarmi și 6 lucrători ai Poliției Locală, aceștia acționând cu opt autospeciale din dotarea celor trei structuri implicate.
„Obiectivele acțiunii au fost prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, in special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona parcurilor şi altor localuri de agrement; verificarea legalităţii măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei; identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanţe cu efect halucinogen şi luarea măsurilor legale împotriva acestora; supravegherea şi monitorizarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; identificarea persoanelor străine de localitate care nu își justifică prezența pe raza de competență; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale; identificarea persoanelor care cerşesc sau care vagabondează şi induc un sentiment de securitate publică”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava.
În cadrul acestor controale au fost legitimate 384 de persoane, dispunându-se măsura avertismentului sau avertizării pentru 78 dintre acestea, pentru diverse acte care încălcau normele de convieţuire socială.
De asemenea, au fost controlate 52 de vehicule, 90 de obiective şi 20 de agenţi de pază.
În urma verificărilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.620 lei.
„Pozitiv este faptul că în ultimele zile nu a fost înregistrate sesizări privind infracţiuni stradale în zona parcurilor, cetăţenii având premisele de a se bucura de momente de relaxare în deplină siguranţă”, mai precizează Poliția Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava