MOPAN Suceava

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Surzilor din România și ai Asociației Naționale a Nevăzătorilor din România, parte din consultările pe care șeful Executivului le are în această perioadă cu asociațiile persoanelor cu dizabilități și ale pacienților cu boli rare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Rodica Nassar.

”Mi-am propus să avem aceste consultări pentru că știu că sunt multe probleme cu care vă confruntați și a căror rezolvare trenează de multă vreme. Vom veni cu un pachet de măsuri care să răspundă dificultăților pe care le întâmpinați, să corecteze multe nedreptăți. Propunerile dumneavoastră sunt binevenite pentru că sunteți cei care cunoașteți cel mai bine cum stau lucrurile în realitatea de zi cu zi”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Discuțiile avute astăzi s-au axat asupra mai multor puncte de interes precum legea salarizării și noul proiect al legii pensiilor, facilitarea accesului persoanelor nevăzătoare și a celor hipoacuzice la educație și informare prin programe și echipamente asigurate cu sprijin bugetar, corectarea inechităților legislative în stabilirea indemnizațiilor de însoțitori.

Reprezentanții celor două asociații au înaintat o serie de propuneri și au apreciat deschiderea membrilor Guvernului, arătând că precedenta întâlnire la acest nivel a avut loc în urmă cu nouă ani.

Toate problemele semnalate și propunerile reprezentanților asociațiilor vor fi analizate de reprezentanții Guvernului, urmând să primească, în scurt timp, răspunsuri și soluții punctuale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava