MOPAN Suceava

Sâmbată, 4 septembrie, ora 9.30 va avea loc prima ediția a unei piețe volante inedite, organizate  de către Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, la sediul din B-dul 1 Decembrie 1918 nr.3, Suceava (clădirea  dintre Metro si OMV),cu participarea unui prim grup de 14 producători locali.

Aceștia vor fi prezenți cu legume proaspete produse la  Mitocul Dragomirnei  precum și cu legume de la Berchisesti produse de către un tânar „ diasporean“ proaspăt întors din străinatate, dar și cu produse provenind de la  Cooperativa Agricolă “Fermierii Bucovineni” din Comănești.

Vor fi mure de la Cooperativa Agricolă “ Grădina cu mure” din Cajvana și  căpșuni produși  pe o suprafată de 10 ha de tânara familie Moloce din  Hurjuieni. În piață se vor mai găsi  uleiuri din plante presate la rece, produse apicole, fructe aduse din Forăști de domnul Buzilă,  pâine și zacuscă de pește de la ²Băcania lui Bunelu², zacuscă, dulcețuri și siropuri din fructe de pădure preparate de către Loredana Chișciuc de la Moldova Sulița și nu în ultimul rând produse de patiserie de la “ Meștesug de Bucovina”.

”Suntem alături de producători cu sfaturi și consiliere în vederea organizării acestora atât în forme asociative cât și în ceea ce privește  certificarea acestora  cu mențiunea de “ Produs montan”, “Produs Traditional” si pentru oportunitățile create de accesarea fondurilor europene.  Acțiunea  se dorește a fi un semnal  adresat atât producătorilor cât și consumatorilor, prin care instituția noastră va asigura  toată disponibilitatea în vederea încurajării și sprijinirii consumului de produse locale”, transmit cei de la Direcția Agricolă.

Parteneri în proiect;

  • Facultatea de Inginerie Electrica și Știința Calculatoarelor
  • Facultatea de Știinte Economice și Administrație Pubilcă
  • Facultatea de Inginerie Alimentară
  • Patronatul Judetean l Femeilor de afaceri din intreprinderile mici si mijlocii Suceava
  • EpiCentru
  • Apropo Café
  • Hotel-Restaurant Căprioara

În curând pe pagina de Facebook a Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, respectiv https://dajsuceava.ro/ și https://www.facebook.com/dajsv se va anunța cât de curand platforma realizată cu sprijinul voluntar al studenților de la Facultatea  de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, destinată în excusivitate producătorilor locali, care vor putea face livrări către consumatori, pe bază de comandă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava