MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că s-au făcut pași concreți pentru Autostrada A 7 Siret-Suceava-București după ce în cursul zilei a fost publicată în sistemul electronic național de achiziții licitația pentru studii de fezabilitate, studii tehnice și asistență pentru desemnarea executantului.

El a arătat că a fost scos la licitație contractul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice aferente drumului expres Pașcani-Siret.

Președintele Flutur a precizat că s-au scos la licitație studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru tronsoanele Pașcani-Suceava, cu o lungime de 61 de kilometri și Suceava-Siret, cu o lungime de 41 de kilometri. Pentru primul tronson valoarea estimată este de 15,18 milioane de lei, iar pentru cel de-al doilea de 13,05 milioane de lei.

”Se trece pe o abordare concreta pentru finanțare cu fonduri europene”

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 aprilie 2020, iar termenul de execuție este de 24 de luni, din care 14 luni pentru studiile de fezabilitate, șase luni pentru proiectul tehnic de execuție și patru luni pentru serviciul de asistență tehnică în vederea realizării procedurilor de achiziție a contractului de lucrări în vederea obținerii fondurilor europene. ”Salut un lucru concret care se întâmplă astăzi pentru zona noastră. A intrat în linie dreaptă cu întocmirea documentelor pentru Autostrada Siret-Suceava-București. E pentru prima dată când, oficial, s-a scos la licitație studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și se vorbește de termene clare. Mai mult ca oricând s-au făcut deja pași concreți pentru această autostradă finanțată din bani europeni. În documentație se vorbește de drum expres pentru că așa prevede actualul Master Plan General de Transporturi, dar urmează să fie transformat acest drum expres în autostradă când se revizuiește Master Planul de Transporturi. Pentru noi este nevoie ca de aer de această legătură pe autostradă cu Bucureștiul și în felul acesta putem spera că în exercițiul financiar următor legătura Sucevei cu Bucureștiul se va face pe bani europeni printr-o autostradă modernă. Important este ca iată se  vorbește în termeni serioși despre aceasta autostrada, de la Suceava. Se trece pe o abordare concreta pentru finanțare cu fonduri europene”, a declarat Flutur.

Au fost scoase la licitație contractele pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru drumul expres Pașcani-Siret. Flutur: ”De fapt s-au făcut pași concreți pentru Autostrada A 7 Siret-Suceava-București”, 7.0 out of 10 based on 10 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (10 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava