Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, vrea să știe de ce nu se reiau lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, dacă s-au respectat și menținut alocările bugetare pe 2017 pentru acest obiectiv de investiții, inclusiv cele europene și care este termenul estimat și asumat pentru finalizarea rutei ocolitoare a Sucevei. În acest sens el a dresat o interpelare ministrului transporturilor, Felix Stroe de la care așteaptă răspuns în scris. El îl roagă pe ministru să analizeze problema finalizării lucrărilor obiectivului ” Variantă de ocolire Suceava „, având în vedere avantajele imediate și majore pe care le poate asigura utilizatorilor rețelei rutiere din Suceava prin descongestionarea circulației în municipiu, reducerea accidentelor, creșterea vitezei de transport, reducerea consumului de carburanți, reducerea gradului de poluare în Suceava, precum și efectele defavorabile ale poluării asupra mediului ambiant și asupra monumentelor istorice – patrimoniu național sau UNESCO. Cadariu susține că a constatat cu surprindere că centura Sucevei nu mai apare nici în Stadiul proiectelor aflate în derulare, din această lună-noiembrie 2017, document al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), deși, acest proiect este inclus în cele cu finanțare europeană.

”Este vorba despre o investiție vitală pentru dezvoltarea județului Suceava și a zonei de Nord-Est a țării”

”Cu deosebită îngrijorare vă aduc în atenție situația lucrărilor la centura municipiului Suceava, unde de ani buni nu se mai face nimic. Se intră în sezonul de iarnă și, ca atare, nici în acest an nu se reiau lucrările. Tergiversarea reluării lucrărilor este cu atât mai greu de înțeles cu cât au fost alocate fonduri europene pentru finalizarea investiției. Încă din aprilie 2016, Comisia Europeană a emis decizia prin care se aprobă contribuția financiară din partea Fondului de Coeziune – 85% din valoarea totală eligibilă a Proiectului și 15 % este asigurată de la Bugetul de Stat. Data estimată de finalizare a întregului proiect era 31 decembrie 2016. Și aici este vorba despre o investiție vitală pentru dezvoltarea județului Suceava și a zonei de Nord-Est a țării. Lucrările la acest obiectiv s-au demarat în anul 2008, iar până în anul 2012 au fost realizate peste 80% din acestea. Specialiștii apreciază că ar mai fi de lucrat circa 3 luni efective”, spune Cadariu în interpelarea adresată ministrului transporturilor.

”E greu de înțeles de ce o porțiune atât de scurtă din acest obiectiv nu se mai finalizează. Sentimentul locuitorilor județului Suceava este că trăiesc într-o zonă abandonată”

El a pus accent pe importanța finalizării investiției arănd că sentimentul locuitorilor județului Suceava este că trăiesc într-o zonă abandonată. ”Pentru locuitorii municipiului Suceava şi o bună parte din zona de est a județului, traficul zilnic este un adevărat coșmar, traversarea orașului Suceava, la ore de vârf înseamnă o oră şi jumătate. Suceava este un județ de graniță, iar punctul de trecere a frontierei cu Ucraina generează un trafic de greu, de tranzit, care produce numeroase blocaje în trafic, dar și creșterea numărului de accidente rutiere. Județul Suceava este o zonă turistică cu mare aglomerare în sezonul estival. Municipiul Suceava este un oraș de tranzit, iar nefinalizarea șoselei de centură aduce mari prejudicii economice întregii zone şi mare disconfort populației. E greu de înțeles de ce o porțiune atât de scurtă din acest obiectiv nu se mai finalizează. Sentimentul locuitorilor județului Suceava este că trăiesc într-o zonă abandonată”, a menționat Daniel Constatin Cadariu, care a adăugat că ”tergiversarea finalizării șoselei de centură a Sucevei reprezintă o situație gravă și inacceptabilă iar Guvernul trebuie să răspundă”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava