Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Verzii suceveni solicită Ministerului Agriculturii să protejeze viitorul crescătorilor de oi din România prinsusținerea înființarii de centre moderne pentru depozitat și procesat lână și crearea de abatoare moderne, pentru ca exportul de animale vii să înceteze. Liderul județean al Partidului Verde, Dan Acibotăriță a vorbit despre cât de importantă este lâna de oaie ca materie primă ecologică a viitorului.

”Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că lâna de la oi reprezintă materia primă ecologică a viitorului. Trebuie să ne bucurăm de ea și să o protejăm.

Lâna este regenerabilă, reutilizabilă și biodegradabilă 100%, având întrebuințare în numeroase industrii. Lâna poate fi utilizată ca: fibră pentru industria textilă, biofertilizator agricol, absorbant în deversările de petrol, material ecologic pentru izolații în construcția de locuințe. România este pe locul 3 în Uniunea Europeană la creșterea ovinelor (conform INS pentru anul 2019) și are un potențial foarte mare pentru a depăși acest loc.

Din nefericire, în România lâna de oaie nu este utilizată așa cum trebuie.  Pe vremuri erau centre de colectare a lânii, erai obligat să dai o cotă, dar astăzi lâna este abandonată”, a  spus Acibotăriță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava