MOPAN Suceava

Astăzi, 3 mai 2021, de Ziua Mondială a Libertății Presei, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București), Agenția Națională de Presă AGERPRES și Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind au relansat oficial Proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate, prin încheiera unui Acord de parteneriat. Documentul a fost semnat de către directorul general al ANP AGERPRES, Claudia Victoria Nicolae, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Antonio Momoc, și de Președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, Cristinel Godinac, și se adresează studenților care doresc să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate.

Proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate a fost lansat în data 3 mai 2016, de către SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, fiind inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative promovat de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor. În acest timp, studenţii au fost familiarizaţi de către profesioniști ai AGERPRES şi MediaSind cu principiile profesiei de jurnalism şi cu normele Codului Deontologic al Jurnalistului. Având un real succes, proiectul a fost implementat în mai multe universităţi, precum: Universitatea Danubius Galați (unde s-a lansat proiectul pilot),  Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea din Craiova, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova – ULIM, Universitatea de Studii Europene din Moldova.

ReStart urmăreşte ca studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video, fiind îndrumați de profesioniști de la AGERPRES și MediaSind.

Studenţii care vor fi selectaţi să participe la proiect vor primi legitimaţii de presă, vor avea încheiate contracte de voluntariat AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video vor fi postate pe site-urile www.agerpres.ro, www.mediasind.ro și/sau pe ale partenerilor naţionali/internaţionali și pe site-urile universităţilor participante, fiind promovate astfel în presă.

Universităţile şi instituţiile de presă care doresc să se alăture proiectului, ne pot contacta la adresa de mail: restart@mediasind.ro.

Primul eveniment al noului parteneriat va fi organizat în data de 10 mai 2021 împreună cu studenții FJSC și cu profesioniști din domeniu, jurnaliști și reprezentanți ai asociațiilor profesionale. Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării va găzdui o conferință (online) pe tema libertății presei din România după un an de pandemie.

Despre AGERPRES

Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un „serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special”. La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei „telegrame”, pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. În cei 132 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. AGERPRES își indeplinește misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv și, totodată, din 1889, Agenția Națională de Presă scrie istorie în fiecare zi.

AGERPRES a primit în luna iunie 2019, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta, statutul de Furnizor al Casei Regale a României.

AGERPRES mulțumește cititorilor și partenerilor pentru încredere și vă invită să urmăriți o parte din istoria AGERPRES, accesând clipul video de la linkul: https://youtu.be/OidvfQyvZmQ.

Despre FJSC

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este prima facultate de jurnalism înființată după 1989 care oferă programe la nivel licenţă, masterat şi doctorat în ştiinţele comunicării, pentru specializările jurnalism, comunicare şi relaţii publice. Viziunea FJSC este orientată către profesionalizarea presei, independența editorială, responsabilitatea și respectul față de interesul public. Etica profesională în comunicarea publică, integritatea și onestitatea, educația media și combaterea dezinformării reprezintă principiile academice și instrumentele formării prin care încurajăm o cultura politică a participării și implicării democratice. Ne concentrăm pe promovarea prin educație și cercetare a valorilor democrației liberale, a statului de drept și a respectării drepturilor omului și ale cetățeanului, prin protejarea drepturilor fundamentale constituționale la exprimare liberă și la informare corectă. În contextul amenințărilor la adresa democrației liberale, a infodemiei și a dezinformării pe rețele sociale, misiunea instituțională a FJSC devine una strategică pentru apărarea interesului public și promovarea valorilor democrației contemporane.

Absolvenții FJSC se integrează profesional în instituțiile mass-media din România şi din străinătate, în agenții de publicitate şi de relații publice, în departamente de comunicare. Mai multe amănunte găsiți pe site-ul nostru la adresa: www.fjsc.unibuc.ro.

Despre MEDIASIND

Înființat în data de 12.04.2001, Sindicatul Român al MediaSind – SRJ MediaSind este organizația națională a jurnaliștilor și a lucrătorilor din mass-media, care continuă tradiția federației cu același nume. MediaSind și-a câștigat renumele de apărător al oamenilor din presă și tipografii, asumându-și, printre multe altele, inițierea și semnarea primului Contract Colectiv de Muncă din Mass-Media, precum și alte contracte colective de muncă în instituții de presă. Este membru-fondator al singurei organizații representative din domeniul Cultură și Mass-Media, Federația FAIR-MediaSind – afiliată la cele mai mari organizații naționale și internaționale: Federația Europeană a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Jurnaliștilor, UNI GLOBAL și Confederația CNSLR-Frăția. Mai multe amănunte găsiți pe site-ul organizației la adresa www.mediasind.ro , sau pe platforma online – www.mediasindtv.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava