MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat că își dorește ca sistemul de colectare a deșeurilor din județ să fie funcțional în anul 2018. Gheorghe Flutur s-a întâlnit astăzi cu majoritatea primarilor din județ pentru a discuta o serie de aspecte legate de proiecte de apă și canalizare, dar și de proiectul de gestionare a deșeurilor. Flutur a spus că în cursul zilei de marți au fost depuse șase oferte din partea unor companii sau grupuri de firme pentru licitația organizată pentru operarea depozitului de deșeuri de la Moara, urmând ca membrii comisiei de evaluare să decidă câștigătorul. „Sperăm să avem cât mai repede un operator pentru gestionarea integrată a deșeurilor în județul Suceava. În cadrul discuțiile au fost ridicate mai multe probleme, au fost date și răspunsurile, iar echipa noastră va merge acolo unde sunt blocaje. Eu sper ca în anul 2018 județul Suceava să aibă sistemul funcțional în ceea ce privește colectarea deșeurilor”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că tot în cadrul ședinței au fost discutate și probleme legate de proiectele pentru rețelele de apă și canal din județul Suceava.

El a amintit localitățile sunt organizate în Asociația Județeană de Apă și Canal, iar multe primării beneficiază de investiții pentru rețele de apă și canalizare, prin proiecte pe programe guvernamentale și europene. Președintele CJ Suceava și-a exprimat speranța că după realizarea acestor proiecte, un număr cât mai mare din populația județului va fi racordată la rețelele de apă și canalizare. „De asemenea, pentru că am primit două solicitări, de la vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul agriculturii Petre Daia, pentru a ne implica în coordonarea și sprijinirea programelor de dezvoltare locală și a celor de dezvoltare rurală, am discutat cu primarii și aceste aspecte. Sunt unele primării care trebuie să grăbească depunerea documentației pentru a atrage avansul de 40% pe dezvoltare rurală, astfel încât să accelerăm și absorbția banilor, dar să se apuce și efectiv de lucrări. Am vrut să vedem stadiul, ce probleme deosebite sunt, unde sunt blocaje, cu ce îi putem ajuta noi ca și consiliere juridică și tehnică prin cei din aparatul Consiliului Județean”, a explicat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, el a afirmat că tot în ședința de astăzi au fost discutate și aspecte legate de organizarea evenimentelor de Centenarul Marii Uniri. Președintele CJ Suceava a precizat că își dorește cca instituția pe care o conduce să încheie parteneriate cu cât mai multe primării din județ, pentru a crea un program coerent la nivelul întregului județ. Flutur a spus că fiecare primărie ar trebui să aibă propriile inițiative în acest program, cu inaugurarea de obiective, serbări, evenimente, acțiuni cu școli sau alte evenimente legate de Centenarul Marii Uniri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava