MOPAN Suceava

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), în calitate de autoritate de investigații privind siguranța, a fost notificat pe data de 19 august 2017, ora 17:18 LT, despre producerea unui eveniment de aviație civilă în comuna Tătăruși, satul Vâlcica din județul Iași, în care a fost implicată o aeronavă de mici dimensiuni, de tip ULM, cu însemnele de înmatriculare YR-5228.

Din motive care sunt deocamdată necunoscute, aeronava s-a prăbușit. La bordul aeronavei se aflau două persoane, pilotul și un pasager. Pilotul a decedat, iar pasagerul primește îngrijiri medicale.

CIAS a desemnat o comisie de investigație, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a proceda la evaluarea epavei și studierea locului producerii evenimentului, prelevarea probelor, efectuarea primelor măsurători, luarea declarațiilor martorilor, studierea documentației aferente aeronavei, echipajului și zborului respectiv, luarea în custodie a aeronavei și transportul către locul de depozitare și analiză din punct de vedere tehnic.

Pe parcursul investigației și atunci când consideră necesar, comisia de investigație poate emite către diverse autorități recomandări de siguranță, pentru prevenirea producerii unor evenimente similare, în viitor.

Potrivit legii, activitățile de investigație sunt supuse secretului profesional, având în vedere că pe parcursul investigației se operează cu anumite informații confidențiale sau nevalidate, care sunt indispensabile pentru progresul investigației și care nu pot fi făcute publice pe parcursul acesteia.

Toate informațiile ulterioare și care pot fi făcute publice fără a perturba actul de investigație vor fi transmise de către CIAS direct victimelor și rudelor acestora și, respectiv, prin publicarea pe website-ul instituției (www.cias.gov.ro) a rapoartelor preliminare, intermediare și a raportului final de investigație, după caz.

În activitatea sa, CIAS este independent în raport cu orice structură juridică, autoritate de reglementare sau de siguranță aeronautică, operator aerian, agent aeronautic civil, precum și în raport cu orice parte ale cărei interese ar putea intra în conflict cu sarcinile încredințate.

CIAS desfășoară investigații privind siguranța aviației civile, independent de orice altă anchetă sau investigații și nu are atribuții în stabilirea responsabilităților sau a răspunderii juridice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava