MOPAN Suceava

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric Iaz Batal 30 ha – Târgu Mureș.

Proiectul are ca scop reabilitarea sitului poluat istoric Iaz Batal pentru diminuarea riscului existent asupra sănătății oamenilor și a mediului ambient, cauzat de activitățile industriale desfășurate aici în trecut. De asemenea, investițiile vizează și redarea în circuitul economic a suprafeței respective, având în vedere că iazul se încadrează, din punct de vedere al profilului de activitate, la categoria depozite de deșeuri periculoase.

Valoarea totală aferentă fazei a doua a proiectului este de aprox. 35 milioane lei, aceasta urmând să fie finalizată la data de 31 decembrie 2020.

Concret, vor fi finanțate lucrări complexe de investiții, ce vor conduce la eliminarea riscului de contaminare pentru utilizatorii sitului, reducerea fluxului de substanțe anorganice în apa subterană, protejarea controlată a apelor de suprafață ș.a.

Beneficiarii proiectului sunt cei 15.000 de localnici – rezidenți în municipiul Târgu–Mureș sau în comunele Cristești și Nazna, aflate în imediata apropiere.

Informații suplimentare:

Situl poluat istoric Iaz Batal este situat pe malul drept al râului Mureș, ocupă o suprafață de 30 ha și se află la aproximativ 4 km în aval de municipiul Tîrgu – Mureș (centru), în dreptul platformei de îngrășăminte chimice a SC AZOMUREȘ SA. Implementarea proiectului de reabilitare a sa a început în perioada de programare 2007-2013, la nivelul orașului Tîrgu-Mureș, și se va finaliza prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, asigurând astfel materializarea angajamentelor asumate de România prin Tratatul de Aderare, inclusiv îndeplinirea îndatoririlor în ceea ce privește atingerea obiectivelor de reabilitare a siturilor contaminate, precum și a celor stabilite prin documentele strategice la nivel național și european.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava