Concert pascal
MOPAN Suceava

De curând, luptătorii suceveni au participat la Bacău, la Turneul Naţional Individual de verificare pentru juniori I, competiţie ce s-a desfăşurat în acelaşi timp cu prima etapă din Campionatul naţional pe echipe, rezervat acestei categorii de vârstă. Turneul a constituit o ultimă verificare înaintea finalei Campionatului naţional individual de lupte greco-romane. Începând cu acest sezon competiţional, federaţia a schimbat sistemul de desfăşurare a naţionalelor individuale, cu un singur turneu de verificare şi turneul final, sportivii fiind obligaţi să participe la prima fază, pentru a avea acces în lupta pentru medalii. Delegaţia suceveană, condusă de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, a avut o comportare foarte bună, la finalul competiţiei având cinci sportivi pe podium şi alţi patru ce au fost foarte aproape de locul trei.
Component al lotului naţional de juniori I, Teodor Horătău, sportiv pregătit de antrenorul Andrei Bolohan, a avut un parcurs excelent la categoria 55 de kilograme şi a câştigat locul I.
Un alt component al lotului naţional al României, Daniel Blănari, sportiv pregătit de antrenorul Daniel Ciubotaru, s-a descurcat şi el admirabil reuşind să ajungă până în finală. În ultimul act al categoriei sale, 74 de kilograme, suceveanul a fost învins de un luptător din Bacău.
O evoluţie bună a avut-o şi Viorel Strugariu, sportiv care s-a clasat al treilea la categoria 60 de kilograme, după un meci pierdut pentru intrarea în finala mare în faţa unui sportiv din Bacău.
Tot pe locul trei s-au clasat şi sucevenii Ionuţ Rusu şi Sebastian Perepeliuc, primul la 74 de kilograme, iar al doilea la 96 de kilograme, ambii fiind sportive fiind pregătiţi de antrenorul Valerică Gherasim.
Foarte aproape de medalia de bronz au fost şi alţi patru luptători suceveni, Gabriel Bejenari, locul V la 120 de kilograme, Mihai Corbu, locul VII la 74 de kilograme, Marius Mănălăchiaoiei, locul VII la 96 de kilograme, şi Sebastian Strijac, locul VII la 60 de kilograme.
Cei trei antrenori ai luptătorilor suceveni s-au arătat mulţumiţi de evoluţia pe saltea a elevilor lor şi speră ca aceştia să repete figura frumoasă şi la finala în care se va da lupta pentru medalii.
„Această etapă a fost una foarte puternică, aşa cum va fi şi cea finală, mai ales că au participat cei mai buni sportivi din ţară la această categorie de vârstă. Pentru a putea avea un loc în finală, toţi sportivii din ţară au fost obligaţi să vină la Bacău, concursul de aici fiind şi un bun test înaintea luptei pentru medaliile naţionale. Am avut cinci locuri pe podium şi alţi patru sportivi aproape de locul III şi sper să ne descurcăm la fel de bine şi la finale. Mulţumim conducerii CSM şi LPS Suceava pentru sprijinul acordat, Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi sponsorilor, Paul Popovici, Sevi Ocu Caba (Melody Bar), Vali Stănuţ, Liviu Teodorovici şi Ilie Gherman”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru, cel care, alături de colegii săi Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan se ocupă de pregătirea luptătorilor suceveni.
Sportivii suceveni vor intra în lupta pentru o medalie naţională la finalele individuale care vor avea loc pe 24 aprilie, la Craiova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava