Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis astăzi un mesaj către cetățeni prin care îi roagă să fie solidari în acest război cu coronavirusul, să respecte cu sfințenie regulile pentru a putea câștiga din nou bătălia așa cum au câștigat-o și în primăvară. Totodată, el a cerut polițiștilor locali, naționali și jandarmilor să fie foarte exigenți și fermi și acolo unde oamenii îi sfidează să aplice amenzi. El a mai subliniat că prim măsurile care se iau se va atenua presiunea care există acum pe Spitalul Județean și pe cadrele medicale.

” Dragi suceveni! Din păcate trebuie să dăm din nou o bătălie cu acest virus nemilos. Noi am câștigat o bătălie în această primăvară atunci când am reușit să ieșim din starea de carantină atunci când o lună de zile de la începutul lunii aprilie până pe 13 mai când am ieșit din carantină am redus numărul de persoane infectate la mia de locuitori de la 9,87% la 1,81%. Din păcate suntem la un pas de a intra din nou în scenariul roșu. Acest scenariu roșu presupune să avem 3 cazuri active la mia de locuitori. Astăzi în orașul nostru sunt 2,52 de cazuri active la mia de locuitori fără a scade focarele de infecție și 2,76% cu tot cu focarele de infecție. Așadar vă rog să fim solidari, să facem tot ce putem să limităm răspândirea acestui virus. În acest sens Primăria a solicitat săptămâna trecută Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să fie obligatorie purtatul măștii atât în spații închise cât și în spații deschise. S-a aprobat acest lucru și fac un apel aici la cei care fac controale în acest scop Poliția Locală în primul rând, Poliția Națională, Jandarmeria să fie foarte exigenți să fie fermi și acolo unde suntem sfidați să fie oamenii amendați. Este un lucru prea serios ca să nu-l luăm în considerare. Aici discutăm de sănătatea sucevenilor, discutăm de viața sucevenilor. Așa cum se știe este o presiune deosebită astăzi pe Spitalul Județean, pe cadrele medicale care sunt epuizate și obosite, care de șapte luni de zile se luptă cu acest virus. Prim măsurile pe care le luăm vrem să ridicăm această presiune de pe Spitalul Județean, de pe cadrele medicale. Dragi suceveni, sunt convins că așa cum am reușit în primăvară putem reuși și acum în toamnă. Îmi doresc să avem parte de un final de an liniștit în municipiul Suceava de sărbători liniștite. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a transmis Ion Lungu.

Mesajul primarului Ion Lungu către suceveni pentru a câștiga războiul cu coronavirusul, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava