MOPAN Suceava

Compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnată să ofere servicii de consultanță în construcții în cadrul proiectului curent de extindere a centrului comercial Colosseum Mall,cu suprafață desfășurată de 26.616­­metri pătrați. Colosseum Mall reprezintăuna dintre cele mai importante dezvoltări comerciale din București și se apropiecu pași repezi de finalizare.

Proiectul clădirii este realizat astfel încat să permită în viitoretapesuplimentare de dezvoltare, respectiv extinderea spațiilor comerciale la nivelul superior, pentru a oferi astfel o suprafață închiriabilăadițională de aproximativ10.000 de metri pătrați.Astfel, Colosseum Mall va ajunge la o suprafață închiriabilă de peste 60.000 de metri pătrați, devenind unul dintre cele mai mari centre comerciale din București și din țară.

În vederea pregătirii următoarelor etape de dezvoltare,pe tronsoanele T2 și T3 s-au ridicat pereții perimetrali la cota finală de după deschidere, în timp ce luminatoarele pe culoar au fost montate pe zona unde se vor afla viitoarelecirculații.

Andrei Ianculescu, Head of Project Management Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucurăm să fim implicați atât în coordonarea lucrărilor de construcție a Colosseum Mall, cât și în administrarea clădirilor existente. Lucrările de construcțiese apropie de final, sub atenta supervizarea echipei noastre de project management.”

Firma internațională de arhitectură și design BCI Studio din Marea Britanie a realizat design-ul zonelor de food court și de grădină, iar designul clădirii este realizat sub coordonarea firmei de proiectare Popaescu & Co Architects. Project managementul este asigurat de SBR Consult cu supervizarea Cushman & Wakefield Echinox.

Conceptul de design interior pentru noul food-court de aproximativ 300 de locuri este finalizat și va cuprinde atât o zona interioară, cât și una exterioară, fiind coordonat cu designul spațiilor publice existente, pentru a crea o zonă de divertisment cu o personalitate ușor de identificat. Zona exterioară va fi flexibilă pentru a putea acomoda activități recreative pe perioada verii, cât și pe perioada iernii.

Designul cladirii pastrează stilul echilibrat actual al centrului comercial, pentru o integrare a noilor elemente de decor, nuanțele folosite punând accentul pe naturalețe, luminozitate și confort.

Intrarea principală și zona de food court sunt prevăzute cu două cupole generoase din sticlă pentru ca spațiile să beneficieze de lumină naturală pe întreaga durată a zilei. Pentru termoizolație și hidroizolație s-a folosit un sistem ce utilizează materiale de ultimă generație ale concernului german BASF, pentru o impermeabilizare eficientă a construcției, protecție maximă împotriva uzurii și a coroziunii, dar și pentru a permite integrarea facilă a viitoarei extensii.

Extinderea Colosseum Mall va aduce noi oportunități de shopping și petrecere a timpului liber, branduri internaționale de modă și accesoriiși o importantă componentă de leisure, constândîn food court, locuri de joacă pentru copii, sala de fitness, terase exterioare și un cinematograf cu șapte săli de proiecție operat de Happy Cinema, care va fi construit special pentru a respecta normele de siguranță impuse de contextul pandemic. Astfel, spațiile între scaune vor fi mult mai mari față de modul în care sunt dispuse locurile în cinematografele existente. Food-court-ul va fi situat la parter și va permite fiecărei unități să opereze terase la exterior, în gradinade peste 2.000 mp care va fi amenajată special în acest scop. Se va mări și capacitatea parcării cu circa 1.000 de locuri, care vor dispune de 22 de stații de încărcare pentru mașini electrice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava