Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava Alexandru Moldovan, a anunțat astăzi la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la care au participat managerii tuturor spitalelor din județ, că a făcut demersuri către Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență și Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, încă de săptămâna trecută, în vederea detașării unui număr de 7 medici ATI (Anestezie Terapie Intensivă) la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel nou” de la Suceava. În prezent sectorul non-Covid de la ATI este format din 20 de paturi și din blocul operator și este gestionat de 6 medici specialiști care, cu mari eforturi, reușesc să susțină o singură linie de gardă (deși necesarul ar fi de 2 linii de gardă), desfășurând în prezent pe săptămână 60 de ore de muncă. Sectorul Covid este format tot din 20 de paturi și este gestionat de 5 medici specialiști care realizează ture de 12 ore, 7 zile din 7. Un medic ATI are în îngrijire între 15 și 20 de pacienți, deși normarea este de un medic la 4 paturi.

Prefectul a dispus realizarea unui circuit pre-triaj la Spitalul municipal Vatra Dornei prin montarea unor containere în curtea spitalului, și reiterează sprijinul total către toate unitățile sanitare din județ.

Totodată, a comunicat managerilor spitalelor din județ că va iniția demersuri instituționale imediate, urmare a solicitărilor venite din teritoriu, considerând aspectele discutate ca fiind o prioritate zero, pentru soluționarea cât mai urgentă a crizei și stopării răspândirii Covid – 19.

Alexandru Moldovan a transmis, prin intermediul managerilor spitalelor, reprezentanților SAJ Suceava și ISU Suceava, un mesaj de mulțumire cadrelor medicale, voluntarilor SMURD și ISU, implicati în aplicarea măsurilor de prevenire, limitare și tratare a cazurilor Covid-19.

El a subliniat importanța respectării măsurilor impuse de autorități în contextul pandemic actual, fiind cazul de a înțelege noi toți, în mod responsabil, implicațiile pentru familiile noastre, pentru toată societatea, astfel încât să ne protejăm și să îi protejăm pe cei dragi, pentru a învinge acest virus și a ne regăsi, împreună, sănătoși.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava