Concert pascal
MOPAN Suceava

Evenimentul ”Mausolee pe bicicletă” a fost nominalizat în cadrul ”Romanian CSR Awards”, urmând ca premierea să aibă loc în data de 28 martie 2018, în cadrul galei de premiere de la București. Proiectul a fost înscris în cadrul competiției la secțiunea ”Parteneriat Intersectorial” de către Pandora Prod – sponsorul principal al ediției ”Mausolee pe bicicletă” din anul 2017. CSR (”Corporate Social Responsibility”) este o concepţie referitoare la contribuţia pe care trebuie să o aibă companiile la dezvoltarea societății moderne.

Secțiunea ”Parteneriat Intersectorial” face referire la proiecte realizate de către companii, în parteneriat cu un ONG și o autoritate/instituție publică, proiectul urmând să fie benefic pentru toate entitățile. În acest caz, parteneriatul a fost cel dintre sponsorul principal, Pandora Prod, Asociația Velor Power și Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea.

”Romanian CSR Awards” este o gală organizată de către CSRmedia.ro și este dedicată exclusiv recunoașterii activităților de ”Responsabilitate Socială” ale companiilor din România. Proiectul ”Romanian CSR Awards” își propune să aducă în prim-planul societății civile cele mai bune acțiuni de CSR, contribuind astfel la o mai bună cunoaștere a domeniului Responsabilității Sociale în România și o recunoaștere a acestor activități.

Mausolee pe bicicletă” este un proiect velo-turistic care își propune să promoveze în rândul comunității de cicliști din România monumentele ridicate în Vrancea în onoarea soldaților căzuți în Primul Război Mondial, dar și tradițiile locale. Evenimentul este organizat în cadrul ”Zilelor Europene ale Patrimoniului”. An de an, pe lângă misiunea principală, aceea de a promova mausoleele din Vrancea și Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial, ”Mausolee pe bicicletă” identifică și promovează o temă, alături de partenerii săi. La cea de-a II-a ediție, tema a fost implicarea participanților în campania ”Brâncuși e al meu” în vederea răscumpărării operei ”Cumințenia Pământului” – partener Pandora Prod, în timp ce la ediția din anul 2017 tema a fost ”Un eveniment 100% prieten cu natura” – Partener Pandora Prod.

În anul 2017, ”Mausolee pe bicicletă”, aflat la cea de-a III-a ediție, a beneficiat de sprijinul logistic al mai multor companii locale. Sponsorul principal a fost Pandora Prod care a oferit participanților 7 echipamente de ciclism personalizate și a oferit o bicicletă cadou celui mai în vârstă dintre participanţii la ”Mausolee pe bicicletă”. De asemenea, compania a asigurat și o parte din asistența tehnică a turului ciclist și a avut trei voluntari pe tot traseul evenimentului. În anul 2017, evenimentul ”Mausolee pe bicicletă” a mai fost susținut și de către compania Premium Porc Group care a oferit tricouri personalizate participanților la toate edițiile evenimentului, materiale promoționale dar și o parte din asistența tehnică a turului ciclist, având pe tot traseului și un voluntar. De asemenea, compania Altdorf Tehnik a susținut evenimentul, oferind participanților căni personalizate, în timp ce lanțul de magazine Paco și Diacarn au oferit celor 100 de bicicliști alimente și apă pe tot parcursul evenimentului. Compania Maressia a oferit trei tricouri personalizate, drept premii participanților, iar Resort Laguna a oferit un coffee-break la Vidra, în timpul primei pauze de hidratare. Nu în ultimul rând, compania AutoVip a asigurat transferul cicliștilor de la Mausoleul Eroilor Mărășești la Focșani, în timp ce compania Caspro a susținut cu materiale promoționale evenimentul, dar a gestionat și transferul bicicletelor de la Mausoleul Eroilor Mărășești la Focșani. Pe tot parcursul celei de-a III-a ediții a ”Mausolee pe bicicletă” securitatea participanților a fost asigurată de către UMO Serv, iar intervențiile de service a bicicletelor au fost asigurate de reprezentantul ”Magazinului cu biciclete”. Evenimentul a avut ca parteneri media Antena 3, Agerpres, Monitorul de Vrancea, Atlas TV și site-ul specializat FreeRider.ro. Pentru succesul acestui eveniment și-au dat concursul Consiliul Județean Vrancea, IPJ Vrancea, Jandarmeria Vrancea, Primăria Soveja, Primăria Răcoasa, Primăria Mărășești, Muzeul Vrancei și Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”.

Consultantul tehnic al ”Mausolee pe bicicletă” a fost Rafael Grigoriu, căpitanul echipei de șosea VeloPower. De asemenea, Marian Bâlcu de la VeloPower a asigurat și ghidajul echipajului de Poliție Rutieră pe tot parcursul evenimentului. Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a participat la eveniment cu un număr de cinci voluntari. Consiliul Județean Vrancea a participat la eveniment cu un voluntar pe tot parcursul traseului, Primăria Soveja a participat la eveniment cu doi voluntari la oprirea tehnică de la Mausoleul Eroilor Soveja, Primăria Răcoasa a participat cu doi voluntari la oprirea tehnică de la Mausoleul Eroilor Mărăști, iar Primăria Mărășești a participat cu doi voluntari la oprirea tehnică de la Mausoleul Eroilor Mărășești. De asemenea, la Mausoleul Eroilor Soveja, la Mausoleul Eroilor Mărăști și la Mausoleul Eroilor Mărășești, ghidajul a fost asigurat de custozi, angajați ai Muzeului Vrancei.

„Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, vă așteaptă și în acest an, în data de 15 septembrie 2018, la cea de-a IV-a ediție a evenimentului velo-turistic ”Mausolee pe bicicletă””, a declarat directorul executiv, Victor-Traian Negulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava