Concert pascal
MOPAN Suceava

Iași, capitala Moldovei, a fost gazda celui mai important eveniment dedicat schimbării mentalității în educație. Zilele SuperTeach au reunit peste 1.200 de profesori veniți din marile orașe ale Moldovei, dar și din zona rurală. Participanții au putut asculta discursuri de la cei 14 speakeri – oameni de afaceri și specialiști în educație – având ocazia, totodată, de a alege din cele peste 35 de ateliere practice axate pe modalități de aplicare a principiilor Mentalității Deschise în Educație.

”Ne-a bucurat să vedem atâția profesori care îndrăznesc să se abată de la metodele învechite de predare și care își doresc să schimbe educația din România, pas cu pas, prin propriile acțiuni”, a spus Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltării Personale și co-fondator al proiectului SuperTeach.
Zilele de vineri, 15 noiembrie și duminică, 17 noiembrie, au fost dedicate atelierelor practice. Acestea au avut loc în cadrul Școlii Varlaam. Ziua de sâmbătă, 16 noiembrie, a fost rezervată exclusiv Conferinței SuperTeach, care s-a desfășurat la Centrul de Evenimente Agora.

Atelierele practice au avut diverse tematici de abordare a cursurilor la clasă, precum performanța la clasă folosind Mentalitatea Deschisă în Educație, burnout-ul la copii și adolescenți, educația financiară, folosirea metodelor digitale în predare sau dezvoltarea socio-emoțională pentru preșcolari și școlari mici.

Invitatul special al ediției de la Iași a fost Sam Whitney – Director Asociat pentru Dezvoltare Internațională în cadrul Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea de mentalități, alături de care au vorbit profesorilor Andy Szekely – coach și speaker profesionist; Dragoș Anastasiu – CEO Eurolines Group; Felix Tătaru – Președinte GMP Group și fondator Radio Itsy Bitsy FM și Andrada Sorca Mazilu – profesor în învățământul primar Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timișoara și formator SuperTeach.

„Ca antreprenori, simțim din ce în ce mai acut criza forței de muncă specializate. Tocmai de aceea avem nevoie de ajutorul profesorilor – baza sistemului educațional românesc – în a forma oameni pregătiți pentru meseriile viitorului. Vrem să construim o comunitate puternică și stabilă care să le ofere profesorilor acces la resurse și care să-i conecteze cu experți în educație. Acesta este primul pas pe care-l putem face pentru a transforma educația din România. Dacă vrem să producem schimbări în economia de mâine, este necesar să începem schimbarea chiar de astăzi ”, a declarat Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și co-fondator al proiectului SuperTeach.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a transforma sistemul educațional cu ajutorul profesorilor, cei care sunt motorul acestuia, cu scopul final de a descoperi și dezvolta măreția din fiecare copil. Proiectul are trei componente:
● Conferințele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care își doresc să afle mai multe informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, dar și cu părinții acestora sau cu propriii colegi.
● Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație (MDE), un curs specializat unic aparținând Institutului Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității, oferit gratuit profesorilor selectați dintre participanții la conferințe.
● Construirea de către profesorii astfel antrenați a unor comunități locale care să ajute la aplicarea acestor principii și instrumente de relaționare cu copiii în cât mai multe școli

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă originală pornită de către Fundația Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Președinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane – AHK Romania, Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație și motivație profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau și în care relaționează cu copiii. După doi ani și 18 conferințe pe tot teritoriul țării, 7.000 de profesori au luat contact cu acest proiect, având un impact pozitiv pentru zeci de mii de elevi prin schimbarea lor de mentalitate în modul în care este abordat actul educațional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate, de Mentalitate Deschisă în Educație, oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, peste 150 de profesori au obținut această certificare.

Profesorii astfel formați devin inițiatori ai comunităților locale de profesori care adoptă această transformare de mentalitate. 25 de profesori deja au pornit construirea acestor comunități pe tot cuprinsul țării.

În 2019 au fost organizate conferințe în Alba Iulia, Brașov, Baia Mare, Galați, București, Târgu Mureș și Suceava, Brăila, Cluj-Napoca și Iași, aproape toate fiind sold-out.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava