Concert pascal
MOPAN Suceava

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a anunțat joi că în Camera Deputaților au fost adoptate la propunerea majorității PSD-ALDE mai multe acte normative care determină creșterea calității în învâțământul românesc.

Începând cu 1 ianuarie 2018, plata cheltuielilor pentru salarii, pregătire profesională, evaluarea elevilor, bunuri și servicii se asigură din bugetul de stat

Rădulescu a amintit de proiectul de lege 336/2017, prin care se prevede ca, începând cu 1 ianuarie 2018, plata cheltuielilor pentru salarii, pregătire profesională, evaluarea elevilor, bunuri și servicii se asigură din bugetul de stat prin bugetul MEN. ”Sumele vor fi repartizate de inspectoratele școlare în baza costului standard per elev și se pot realiza și redistribuiri între unități școlare din același județ. Astfel, se vor evita anumite situații, apărute uneori, prin care aceste sume au fost alocate cu întârziere de unele primării, fapt ce a generat inechități între unitățile școlare”, a spus parlamentarul social democrat.
Tot în acest proiect de lege, a adăugat Rădulescu, se prevede ca până în 2022 să se plătească eșalonat valoarea dobânzilor aplicate drepturilor salariale câștigate de profesori în instanță și acordate de guvernul social-democrat în perioada 2012-2015. ”În acest fel guvernarea social-democrată finalizează un act reparatoriu prin restituirea drepturilor salariale ale cadrelor didactice, drepturi neacordate de guvernarea democrat-liberală din perioada 2008-2012”, a precizat deputatul PSD de Suceava.

Senatorul Ioan Stan printre inițiatorii proiectului de lege care vizează reorganizarea liceelor cu profil agricol

În aceeași ședință a Camerei Deputaților, a spus Rădulescu, s-a adoptat proiectul de lege 181/2017 printre inițiatorii căruia se află și senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, prin care se prevede reorganizarea liceelor cu profil agricol. Acestea vor funcționa în subordinea Ministerului Agriculturii și a Ministerului Educației Naționale. ”Astfel, crește capacitatea Ministerului Agriculturii, prin intermediul instituțiilor descentralizate la nivel județean, de a se implica mai intens în asigurarea bazei materiale, a modului de desfășurare a activităților practice, în identificarea necesităților pieței de muncă locale, fapt ce va asigura un grad sporit de adaptare și o încadrare mai facilă a absolvenților acestor licee pe piața muncii”, a subliniat Alexandru Rădulescu.

Elevii beneficiază de un tarif redus cu minim 50% pe tot parcursul anului pentru transportul local în comun

Rădulescu a mai arătat că în comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport s-a dat un acord favorabil proiectului de lege 291/2017 inițiat și de el prin care elevii beneficiază de un tarif redus cu minim 50% pe tot parcursul anului pentru transportul local în comun și de minim 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole, manifestări sporive organizate de instituții publice. ”Adoptarea acestui proiect de lege va contribui la sprijinirea elevilor care provin din familii defavorizate, diminuarea abandonului școlar, creșterea interesului pentru cultură și sport”, a încheiat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava