Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, vrea să afle de la ministrul culturii, George Ivașcu, ce activități vor fi organizate în Bucovina în cadrul Centenarului Marii Uniri. Într-o întrebare adresată ministrului George Ivașcu, Dumitru Mihalescu îi amintește acestuia că printr-o decizie a Guvernului României din anul 2017, departamentul care a funcţionat iniţial în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi care avea scopul de a organiza şi coordona toate activităţile naţionale prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, „Departamentul Centenar”, a trecut în subordinea Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale. „Cu ocazia dezbaterilor asupra bugetului pentru anul 2018, am înţeles din afirmaţiile predecesorului dumneavoastră în funcţia de ministru că această structură guvernamentală nu are suficiente resurse financiare la dispoziţiei nici măcar pentru plata salariilor angajaţilor, iar pentru alte activităţi, care ţin chiar de scopul Departamentului Centenar, se aşteptau soluţii de la Guvern încă din decembrie 2017. Personal, aş fi văzut celebrarea Centenarului Marii Uniri într-o cheie mult mai pragmatică, în care să predomine eforturile de dezvoltare economică, de modernizare, de apropiere a standardului de viaţă a populaţiei, de eliminare a decalajelor de dezvoltare în interiorul ţării, de reducere a sărăciei endemice, precum şi de conectare a provinciilor istorice prin căi de comunicaţii rapide – căi ferate, drumuri rapide. Nu sunt puţine situaţiile în care ne comparăm cu România interbelică. Chiar și astăzi ieşim mai rău din această comparaţie”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

Dumitru Mihalescul a subliniat că din păcate, Guvernul României a demonstrat deja că nu are capacitatea de a sărbătorii cea mai importantă zi a românilor şi a României Mari, nici prin acte de un festivism aparte, nici măcar prin ceremonii deosebite, prin acte şi fapte solemne, din care să renască şi să se fortifice simbolurile identitare naţionale.

Mihalescul a adăugat că din „anul Centenar” au trecut deja 2 luni, iar programul de activităţi, precum şi calendarul de evenimente şi manifestaţii specifice Centenarului este încă o mare necunoscută pentru majoritatea cetăţenilor români. În aceste condiții, el i-a solicitat ministrului culturii să îi pună la dispoziţie un calendar definitiv, aprobat după ce a fost convenit cu toate celelalte autorităţi ale statului responsabile de evenimentele festive, în special cu Ministerul Apărării Naționale şi Administraţia Prezidenţială, privind activităţile care se vor desfăşura, în anul 2018, în contextul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri.

„Vă rog să prezentaţi calendarul acţiunilor coordonate de la nivel central cu privire la manifestările din cele mai importante localităţi din Nord-Estul României, Suceava, Iaşi și Neamţ. De asemenea, vă solicit să prezentaţi dacă sunt programate cheltuieli investiţionale deosebite pentru Regiunea din Nord-Estul a României în contextul Centenarului Marii Uniri”, i-a solicitat Dumitru Mihalescul ministrului culturii.

Deputatul PNL de Suceava mai vrea să afle de la Vladimir Ivașcu dacă există, printre demersurile particulare ale acestuia, şi un interes specific pentru ca, în data de 1 decembrie 2018, un număr cât mai mare dintre românii plecaţi temporar la muncă în străinătate să fie încurajaţi să se bucure împreună cu familiile lor rămase în ţară de sărbătoarea României şi a tuturor românilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava