MOPAN Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, atleții cluburilor sportive din județul Suceava au luptat pentru medalii la finalele Campionatului Național de atletism indoor pentru juniori, care s-au desfășurat în sala complexului sportiv „Lia Manoliu” din București. La finalul competiției, patru dintre aceștia au reușit să urce pe podium, câte doi de la fiecare club.

În proba de 1.500 de metri, sportiva Angelica Olenici, pregătită de antrenorul Toader Flămând la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, a câștigat titlul de vicecampioană națională de sală. Aflată în primul an de junioare I, Angelica a terminat cursa după 4 minute, 37 de secunde și 81 de sutimi, la doar 20 de sutimi de câștigătoarea medaliei de aur. Angelica a alergat și în proba de ștafetă 4x două tururi cu atlete de la CSM Onești și la final a câștigat medalia de aur. Un alt sportiv de la LPS, Sebastian Moldovan, a terminat pe cinci la 800 de metri, fiind un candidat la medalie la naționalele de juniori II, unde are al doilea timp.

În același concurs, Florin Pitic, pregătit de antrenorul Iustin Tătărău la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, a făcut o cursă foarte bună în proba de 800 de metri și la final a reușit să-și adjudece medalia națională de bronz. Florin avea șanse la medalie și-n proba de 1.500 de metri, dar în timpul cursei a fost împins de alt atlet, a călcat linia și s-a oprit când a văzut că arbitrul a ridicat steagul roșu.

O performanță deosebită au reușit și două atlete din Câmpulung Moldovenesc, pregătite la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenoarea Erzilia Țâmpău, care deși sunt încă junioare III au alergat cu concurente ce aveau cu patru ani mai mult și la final au reușit câte o medalie. Mădălina Sârbu a alergat în proba de 3.000 de metri, unde a câștigat medalia de bronz, doborându-și recordul personal în această cursă cu 20 de secunde, timpul său fiind de 10 minute și 20 de secunde. Colega sa Talida Maria Sfarghiu a luat startul în proba de 1.500 de metri și a câștigat medalia de bronz, cu timpul de 4 minute și 42 de secunde, doborându-și și ea recordul personal cu aproximativ 4 secunde.

„Mă bucur că ambele sportive au reușit să câștige medalii, rezultatele lor fiind și mai prețioase dacă ne gândim că sunt junioare III și au alergat cu junioare I. În plus, ambele și-au doborât recordurile personale și aceste lucruri îmi dau speranțe pe viitor, că vor crește și vor putea să se remarce și-n competițiile internaționale, nu numai în cele naționale. Mădălina va alerga și la finalele de juniori II, unde îmi doresc să vină tot în primele trei, ambele atlete urmând să alerge și la Campionatul Național de junioare III, unde sper să luăm tot ce se poate”, a explicat antrenoarea Erzilia Țâmpău.

La finalul acestei săptămâni, atleții din județ vor lupta pentru medalii la finalele Campionatului Național de Atletism în sală pentru juniori II de la București, iar la finalul săptămânii viitoare vor alerga la Bacău, la finalele naționale de juniori III.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava