Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava a susținut, astăzi, o declarație politică în care a subliniat faptul că actuala guvernare continuă să investească în educație și sănătate .
Maricela Cobuz a arătat că în cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat din data de 10 martie 2018, prim-ministrul Viorica Dăncilă, a prezentat educația și sănătatea ca fiind factori strategici de dezvoltare pentru România. Cobuz a arătat că tot în cadrul congresului PSD, premierul a prezentat și cele 100 de măsuri ce vor fi realizate în 2018, ce au vizat și modernizarea sistemului educațional și cel de sănătate.
„Pentru domeniul educație se impune modificarea Legii educației, modificarea curriculei și a programei școlare și corelarea acesteia cu cerințele pieței muncii. Se vor introduce măsuri care să contribuie la combaterea violenței în școli, se urmărește îmbunătățirea infrastructurii școlare și digitalizarea învățământului. De asemenea, se va pune accent pe îmbunătățirea educației din mediul rural, astfel se vor finaliza 178 de creșe și grădinițe și se va finaliza modernizarea a 618 unități de învățământ”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a făcut referire și la domeniul sănătății, precizând că în anul 2018 se vor demara lucrările pentru un spitalul republican și pentru cele 5 spitale regionale, din Timișoara, Constanța, Galați, Târgu Mureș și spitalul metropolitan din București.
„Ca o reformă în sistemul sănătății, va fi adoptată o nouă Lege a Sănătății și o nouă lege a adopțiilor și se va institui un program pentru persoanele cu dizabilități. Și tot în 2018 se va construi prima rețea națională de radioterapie din Europa, care va cuprinde 12 computere tomograf, 12 centre de radioterapie și 21 de RMN-uri”, a spus parlamentarul social democrat. Maricela Cobuz a mai declarat că Executivul condus de Viorica Dăncilă va achiziționa, împreună cu Ministerul Sănătății, 100 de incubatoare pentru maternități, va finaliza șase unități sanitare, printre care patru din mediul rural și se va achiziționa 356 de ambulanțe și autospeciale, dintre care 80 de ambulanțe SMURD și 276 de autospeciale MAI.
„Tot în anul 2018, ca măsură de guvernare, se vor rezolva problemele medicamentelor, se vor adapta procedurile interne la standardele europene, se vor continua programele anuale de screening și prevenție. În același timp se vor construi centre multifuncționale de sănătate în mediul rural, astfel medicina va deveni centrată pe nevoile pacientului. Ca medic și deputat PSD în Comisia pentru sănătate și familie voi sprijini toate acțiunile guvernării, contribuind astfel la dezvoltarea României”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava