MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat că astăzi au început lucrările pentru construirea unui pod provizoriu peste râul Suceava, ca variantă pentru podul pe DN 2H, care în prezent este închis pentru traficul auto și pietonal.  Mirela Adomnicăi a precizat că în ședința de joi, Guvernul României a alocat întreaga sumă solicitată  pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații, în valoare de  5.483.000 milioane lei.
Ea a explicat că podul provizoriu se va realiza prin parteneriat public privat, pe baza unui protocol de colaborare încheiat joi, 12 iulie 2018, între Primăria Orașului Milișăuți și un agent economic.
„Această soluție a fost discutată în  Comitetul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, întrunit la data de 11 iulie,  și aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local   Milișăuți, din data de 12 iulie 2018.
Se estimează că  lucrările la podul provizoriu vor fi finalizate la mijlocul săptămânii viitoare”, a spus Adomnicăi.
Referitor la lucrările de reparații la podul peste râul Suceava de pe DN 2 H, care intră în competența Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, prefectul Mirela Adomnicăi a precizat   că nu se poate  merge în regim de urgență cu procedura de achiziții, având în vedere că au fost înaintate  patru oferte, care se deschid astăzi,   iar evaluarea lor ar putea dura, nefiind excluse nici contestațiile.
Prefectura Județului Suceava continuă  demersurile  în vederea  alocării de fonduri necesare  remedierii   distrugerilor produse în urma   fenomenelor meteorologice periculoase, din perioada 28 iunie-9 iulie 2018.
La solicitarea Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice- MDRAP,  pentru a se evita dubla finanțare, au fost scăzute din raportările primăriilor sumele pentru obiectivele de investiții prinse prin PNDL și PNDL2. În acest context,  suma necesară celor 53 de UAT-uri pentru  remedierea pagubelor provocate de inundații  în infrastructură se cifrează la 36.445.000 lei.

Cinci familii din Slatina și Broșteni  vor primi câte 5000 lei  de la Guvern

Pe de altă parte, prefectul a spus că cinci familii din Slatina și Broșteni  cu casele afectate de inundații vor beneficia de un ajutor financiar,  din partea Guvernului, în valoare totală de  25.000 lei (5000 lei de fiecare).
Banii vor fi acordați conform HG nr. 480, din 5 iulie 2018,  privind “acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie 2018”.
Conform raportului privind valorile estimative ale pagubelor  în infrastructură, raport  înaintat de comisiile  numite prin ordin de prefectul Mirela Adomnicăi, în județul Suceava au fost afectate  8 case aparținând unor familii din Slatina, Broșteni, Mănăstirea Humorului și Ostra.
Mirela Adomnicăi a mai precizat că în urma anchetelor sociale realizate la fața locului de   reprezentanții  Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava-AJPIS, s-a constatat că 5 din cele 8 familii cu casele afectate  -4 familii din Slatina și una din Broșteni- au locuințele avariate și se află în risc de excluziune socială.
„Raportul realizat de AJPIS în urma anchetelor sociale a fost înaintat către ministerul Muncii și Justiției Sociale care va aloca, prin AJPIS Suceava, 25.000  lei pentru ajutorarea celor 5 familii”, a spus prefectul județului.
Nu în ultimul rând, ea a precizat că potrivit Direcției  Agricole Suceava, valoarea pagubelor produse culturilor agricole, ca urmare a fenomenelor  meteorologice periculoase din lunile iunie-iulie 2018, este de 136.300 lei. A fost afectată o suprafață de 1280 ha, cele mai mari pagube fiind la culturile de porumb,  grâu și secară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava