Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua de 28 noiembrie, recunoscută prin lege drept „Ziua Bucovinei” va fi sărbătorită la Suceava cu o paradă a portului popular şi cu spectacole de muzică populară. Evenimentele vor începe la ora 10:00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, unde va avea loc parada portului popular din regiunea Cernăuţi, intitulată „Straiele din Bucovina”. După paradă va fi organizată consfătuirea cu tema „calendar cultural comun”.

Spectacolele vor începe de la ora 14:30, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. În cadrul primului spectacol, intitulat „Dulce şi frumoasă Bucovină” vor urca pe scenă fanfara „Bucovina” a municipiului Suceava, grupul vocal Altiţa din Bilca, grupul folcloric „Dor de la Humor” din Gura Humorului, formația de dansuri ucrainene „Kozaciok” din Bălcăuţi, grupul folcloric „Obcina Stânişoarei” din Mălini, ansamblul polonez „Solonceanca” din Solonețul Nou, grupul folcloric „Arcanul Bătrânesc” din Frătăuții Noi, şi ansamblurile folclorice „Arcanul” din Fundu Moldovei şi „Trandafirul” din Calafindeşti.

Începând cu ora 16:30 scena le va aparţine oaspeţilor veniţi special din Cernăuţi pentru a marca Ziua Bucovinei, respectiv Ansamblul Academic Bucovinean de Cântece și Dansuri „Andrii Kusnirenko”, orchestra „Mugurelul” a Centrului Bucovinean de Artă, ansamblul folcloric „Trâmbița” al Universității de Medicină Cernăuți, Ansamblul folcloric „Cernivțeanca” şi corul „Codrii Cosminului”.

Spectacolele organizate în Suceava de Ziua Bucovinei se vor încheia cu recitalul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” şi al interpretei Margareta Clipa, care va începe la ora 18:30.

Toate evenimentele de Ziua Bucovinei sunt organizate de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Ziua de 28 noiembrie a fost recunoscută prin lege ca fiind „Ziua Bucovinei”, în urma adoptării de către Parlament a unui proiect iniţiat de deputatul PNL de Suceava Ștefan Alexandru Băişanu, şi de senatorii Tudor-Alexandru Chiuariu, Cătălin Boboc şi Paul Ichim.

Spectacole folclorice în centrul Sucevei de Ziua Bucovinei, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava