Concert pascal
MOPAN Suceava

Verzii suceveni consideră că vizita Preafericitului Kiril, Patriarhul Rusiei, în țara noastră, a dezmorțit relațiile româno-ruse. Printr-un comunicat de presă semnat de președintele organizației județene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, se arată că ”Biserica din România, în frunte cu Patriarhul Daniel, a reușit un lucru important, putem spune istoric, pentru spiritualitatea și politica românească”.

”Partidul Verde filiala județeană Suceava, consideră că în această saptămână s-au întâmplat două evenimente istorice, unul dintre el s-a derulat chiar în România și reprezintă prima vizită a unui Întâistătător al Bisericii Ruse după 1989, respectiv cea a Preafericitului Părinte Kiril, la invitația Patriarhului Daniel, iar cel de-al doilea este declararea independenței Cataloniei. Biserica din România, în frunte cu Patriarhul Daniel, a reușit un lucru important, putem spune istoric, pentru spiritualitatea și politica românească. Și anume de a dezmorți relațiile româno-ruse.

Vizita Prefericitului Kiril în țara noastră nu este întâmplătoare și are girul președintelui Rusiei, iar în mod cert președintele României a acceptat aceast lucru. Este greu de trecut cu vederea ca două state vecine, mai bine spus apropiate, chiar dacă au politici externe diferite, să nu aibă relații de armonie! Suntem două națiuni care au la bază ortodoxia. De asemenea, Partidul Verde filiala județeană Suceava crede că datorită politicii externe practicată de SUA și aliaților ei, cu 28 de ani în urmă, după 1989 o parte din statele comuniste din Europa au fost fragmentate, diminundu-le astfel puterea. Fosta URSS, Iugoslavia, Cehoslovacia sunt exemple clare, care, în urma gândirii americane, au dispărut. Ceea ce se întâmplă în Catalonia este tot o fragmentare a unui stat. Dacă Spania nu era în UE, ținând cont de istoricul ei, independența Cataloniei era înăbușită violent. Suntem convinși că după finalizarea acestui episod din Spania, alte state capitaliste vor avea parte de mișcări de genul Catalonei. Istoria nu iartă și își plătește întodeauna datoriile!”

Verzii suceveni consideră că vizita Prefericitului Kiril ”a dezmorțit relațiile româno-ruse”, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava