Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache a spus că incertitudinea, improvizația și mai ales lipsa de profesionalism a actualului Guvern lasă elevii, părinții, cadrele didactice și celelalte categorii de personal din învățământ într-o „ceață totală”. Virginel Iordache a spus că asta se întâmplă după declarațiile „prețioase” făcute, de curând, de „primul profesor” al României, președintele Klaus Iohannis, care după o ședință cu „mai marii” statului a comunicat oficial câteva lucruri deja cunoscute, respectiv că anul şcolar în învăţământul preuniversitar va debuta pe 14 septembrie, despre dorinţa tuturor participanților la actul educațional, de a reveni în şcoli și de a participa activ la actul didactic și despre importanța actului educațional pentru societate și mai ales pentru viitorul societății .

Iordache consideră însă că singura mare problemă pe care o aveau de rezolvat “mai marii” vremii din România era modul in care se va produce revederea copiilor cu cadrele didactice. „Ni s-a livrat un “cod al culorilor” care că a avut la bază un algoritm eronat și ni s-a vorbit despre descentralizarea deciziei . Adică, fiecare director și consiliu de administrație vor decide în funcție de situația epidemiologică și infrastructură, pentru elevii școlii pe care o conduc.

Iată că descentralizăm doar responsabilitatea nu și decizia,  adică dacă se întâmplă ca într-o școală lucrurile să scape de sub  control,  vinovat este directorul, chiar dacă a respectat <codul culorilor>”, a spus Virginel Iordache. El a mai precizat că se aștepta ca Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății să emită scenariile probabile ce pot apărea, resursele financiare necesare pentru fiecare scenariu, dar și procedurile ce trebuie aplicate pentru fiecare situație în parte. „Numai așa se pot lua măsuri uniforme in situații epidemiologice asemănătoare, așa pot fi trași la răspundere cei care conduc destinele învățământului. Tare mă tem că lăsând arbitrariul să decidă in școli se va “ munci intens dar silențios”, expresia aparține doamnei ministru. Mă așteptam ca în această perioadă cumplită, aplicarea legii  finanțării per elev să fie suspendată, astfel încât să se poată achiziționa materialele  sanitare necesare,  desfășurării in siguranța a cursurilor. Cum se poate pretinde unui director să ia toate măsurile, care se impun la un moment dat, dacă acesta nu are resursele financiare necesare? Nimeni nu spune nimic  despre elevii care stau în internate, cum vor fi respectate normele pandemice impuse de DSP-uri, cum vor funcționa cantinele școlare, ce se va întâmpla cu elevii ce provin  din  alte țări, vor fi primiți in România, vor fi izolați și carantinați?”, a întrebat senatorul PSD de Suceava. El a afirmat că la toate aceste întrebări Ministerul Educației ar fi trebuit să răspundă, pentru că sunt întrebări care frământa mii de elevi și părinți .

„Nu vreau sa  creadă cineva ca as fi un cârcotaș, dar nu pot să nu observ că la oamenii școlii, cadre didactice, personal auxiliar, personal nedidactic, nu se gândește nimeni . Fără personalul școlii, procesul educativ nu se poate desfășura. Oare de ce să nu poată fi testat gratuit personalul școlilor atunci când medicul de familie crede ca e necesară o asemenea testare ? La toate aceste întrebări trebuie răspunsuri și soluții urgente, pentru că nu mai este timp. Spun asta, domnule președinte al României, pentru ca știm amândoi că timpul suferă modificări, doar, dacă ne deplasăm cu viteze comparabile cu viteza luminii. Și nu este cazul. Actualul Guvern,  poate fi acuzat de orice, numai nu poate fi bănuit că ar ȘTI ce este normalitatea, in condițiile in care nu a reuşit în ultimele luni să finalizeze achiziţia măştilor pentru persoanele defavorizate şi a tabletelor pentru elevi, cum vor reuşi şcolile să parcurgă procesul birocratic , anevoios al achiziţiilor într-o lună sau mai puţin?

Dar știm … domnule Președinte,  de toate astea, vinovat este PSD , inclusiv de modul eronat in care ați transmis presei formula de calcul, care a stat la baza stabilirii celor trei scenarii pentru începutul anului școlar. Sigur, asta nu se pune pentru că este <gafa guvernului meu>”, a mai spus Virginel Iordache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava