Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean a aprobat, cu unanimitate de voturi, înființarea Asociației Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani. Prin hotărârea adoptată s-a decis participarea județului Suceava la constituirea acestei asociații ca membru fondator, precum și actul constitutiv și statutul noii structuri. În același timp, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a fost împuternicit să semneze documentele necesare constituirii asociației, în timp ce vicepreședintele Viorel Seredenciuc va fi reprezentantul județului în adunarea generală a asociației. În cadrul ședinței de ieri a CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să precizeze că înființarea acestui cluster vizează implementarea unor proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile și alte surse, în beneficiul membrilor asociați. Respectiv Camerele de Comerț și Industrie Suceava și Botoșani, Consiliul Județean și Primăria Suceava, Primăria Botoșani, al IMM-urilor și domeniul industriei alimentare din cele două județe, dar și al Universității „Ștefan cel Mare”. „Această asociere poate să aducă foarte mulți bani, și începem cu acest cluster pe biochimie.

Această asociere constituie un cadru eficient de cooperare între membrii său și va duce la creșterea capacității de dezvoltare și inovare a zonei, și este extrem de importantă și pentru universitatea suceveană. În Cluj există o astfel de asociere, cei din Iași au început și ei, iar acum începem și noi, Suceava și Botoșani”, a declarat Flutur. Potrivit statutului, asociația are mai multe obiective, printre care dezvoltarea și consolidarea colaborării dintre agenții economici, mediul de cercetare și instituțiile publice cu atribuții în domeniul biochimiei, sprijinirea antreprenoriatului și a întreprinderilor mici și mijlocii, atragerea de fonduri pentru dezvoltarea sectorului de cercetare – dezvoltare sau promovarea de proiecte de investiții co-finanțate din fonduri nerambursabile pentru producătorii din zona Suceava – Botoșani. Pe lângă administrația județeană, din Asociația Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani mai fac parte încă 18 membri, printre aceștia numărându-se Consiliile Locale Suceava și Botoșani, Camerele de Comerț și Industrie din cele două județe, Universitatea „Ștefan cel Mare”, 12 agenți economici din județul Suceava, și unul din Botoșani.

În cadrul ședinței de ieri, liderul consilierilor PSD, Cătălin Nechifor, a declarat că înființarea acestei asociații este o idee bună,m însă ar fi trebuit ca printre membri fondatori să se numere și Consiliul Județean Botoșani. La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că administrația județeană botoșăneană a fost prezentă la toate ședințele în care s-a pregătit înființarea asociației, însă până în prezent Consiliul Județean Botoșani nu și-a dat încă acceptul pentru a face parte din noua structură.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava