MOPAN Suceava

Pentru fiecare elev, părinte și profesor, un nou an de învățământ reprezintă o nouă provocare mai ales în condițiile speciale generate de efectele pandemiei SarsCov2. Polițiştii suceveni sunt alături de dumneavoastră și vă doresc multă sănătate, entuziasm, curiozitate şi putere de muncă pentru obținerea unor rezultate deosebite.

Împreună, prin dezvoltarea unui simț al comunității în jurul școlii, vom oferi copiilor noștri un an școlar plin de creativitate și performanță, o școală frumoasă și sigură.
Cu toţii ne dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri, pentru întreaga comunitate! Ca poliţişti, membri ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor.

Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Alături de familie, profesorii sunt adevăraţi modelatori ai personalităţii copiilor, iar poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

După începerea anului școlar 2021/2022 polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au monitorizat situația prezenței la cursuri a elevilor în primele două săptămâni de școală și toate celelalte aspecte care țin de siguranța școlară și prevenirea abandonului și absenteismului școlar.

Din păcate, în unele comunități, în special în cele sărace, au fost identificați copii care au absentat de la cursuri, fiind chiar preconizate situații de abandon școlar.

Din analiza punctuală a cazurilor s-a constat că în multe situații situația financiară a familiilor este un factor determinant în acest fenomen. Familiile nu au avut la dispoziție resurse financiare pentru a asigura copiilor cele necesare pentru școală, iar echiparea precară a acestora atât în ceea ce privește vestimentația sau rechizitele, îi expun pe minori unor situații de bullying.

Asociația EUROACTIV, prin profesorul Mihai Greciuc a încercat să vină în sprijinul acestor copii, iar Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, ca partener tradițional s-a alăturat cu toate resursele acestui demers.

Ghiozdane echipate cu rechizite și articole de birotică, articole sanitare și de igienă dar și articole de încălțăminte au fost oferite în perioada 23-24.09.2021 copiilor din familii cu posibilități financiare reduse.

Peste 20 de copii din comunitatea de la Pătrăuți au beneficiat de activitatea comună a polițiștilor și Asociației EUROACTIV.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, invitându-i în acest context pe toți cei care doresc să se alăture demersului să sprijine aceste acțiuni care au ca scop diminuarea ratei de abandon și absenteism școlar.

Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.

Pentru poliţiştii suceveni, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate. Vom continua derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli.

Peste 20 de copii din Pătrăuți au primit ghizdane și rechizite din partea asociației Euroactiv și a polițiștilor suceveni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava