La Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul USV va funcționa un nou program de studii, denumit „Științe gastronomice”
Din toamnă, la Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va funcționa un nou program de studii, denumit „Științe gastronomice”. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, decanul facultății, Mircea Oroian, a declarat că este vorba despre primul program de acest gen din România, iar numărul locurilor disponibile este de 50. 20 de locuri sînt finanțate de la buget, iar 30 sînt cu taxă. Decanul a afirmat: „Practic, noi am implementat la nivelul României un program de studii care a luat naștere în ultimii ani. Este un trend mondial ca să specializezi în acest moment oameni care ar putea gestiona unități de alimentație publică. Acei specialiști vor ști să gestioneze partea de tehnologie culinară, partea de contabilitate și, nu în ultimul rînd, să asigure inocuitatea produselor alimentare, astfel încît consumatorii să fie siguri de ceea ce consumă”. Mircea Oroian a adăugat că noul program va avea o puternică latură aplicabilă. El a spus: „Avem un procent de aplicații mult mai mare decît la alte programe, pentru că ne dorim ca în decursul anilor de studii, viitorul absolvent să-și dezvolte competențele practice”. Potrivit decanului, cursanții programului „Științe gastronomice” vor avea posibilitatea de a studia și la universități din străinătate. Noul program este destinat absolvenților de liceu cu diplomă de Bacalaureat. Înscrierile la Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul USV se vor desfășura între 6 și 17 iulie. Pe 20 iulie sînt programate înmatriculările.