MOPAN Suceava

CSU Suceava a început cu dreptul turneul play-out al Ligii Naţionale de handbal masculin învingând pe terenul celor de la HC Vaslui, după ce doar în urmă cu trei zile au pierdut în acelaşi loc în ultima rundă a sezonului regulat. Nu mai există emoţii în privinţa retrogradării directe din cauza faptului că HC Odorhei şi Poli Iaşi s-au retras din campionat, dar ultimele două clasate la finalul turneului play-out vor disputa baraj pentru menţinerea în primul eşalon valoric cu grupările clasate pe locul II în Divizia A.
Elevii antrenorului Adrian Chiruţ au făcut mare risipă de efort, s-au mobilizat şi au avut şi şansă. Partida dintre HC Vaslui şi CSU Suceava a fost dominată de oaspeţi de la cap la coadă şi a fost câştigată de suceveni cu 26-24.
Cotinghiu şi Tîrzioru au ratat primele aruncări ale sucevenilor, dar şi Dediu i-a copiat din 7 metri, portarul Cristi Tcaciuc având un reflex bun. Gabi Burlacu a deschis scorul pentru suceveni, aceştia conducând cu 3-1, vasluienii egalând prima şi ultima oară în meci la 5. Cu sârbul Dusan Sipka în zi de şut şi cu pivotul Bogdan Baican în zi de graţie, formaţia pregătită de Adrian Chiruţ a preluat iniţiativa pe care nu a mai cedat-o până la final. Cu o apărare agresivă şi inspirată, cu portarii în zi mare, fiecare din cei trei, Cristi Tcaciuc, Eduard Duman şi Iulian Andrei apărând câte o lovitură de la 7 metri, CSU Suceava a condus ostilităţile pe tot parcursul partidei de la Vaslui. Fără să fie impresionaţi de atmosfera din tribune, sucevenii s-au distanţat încet şi sigur pe tabela de marcaj conducând cu 15-10, 21-15 şi apoi 22-16. Finalul nu a mai contat şi CSU Suceava s-a impus la HC Vaslui cu 26-24.
Nu a fost totul perfect pentru gruparea suceveană existând şi momente în care unii dintre jucători nu au luat cele mai bune decizii, dar până la urmă, şi cu ajutorul zeiţei Fortuna totul a fost bine.
Pentru CSU Suceava urmează un nou examen de calibru, în etapa a II-a ei urmând să joace duminică 22 aprilie pe terenul celor de la CSM Focşani, formaţie care a câştigat la Făgăraş.
CSU Suceava: Cr.Tcaciuc (1), Duman, I.Andrei – Tîrzioru (3), Ciubotariu (2), Cotinghiu (1), Sandu Mihai (1), Burlacu (6), Sipka (6), Baican (5), Şoldănescu (1), I.Tcaciuc, Petrea, Costea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava