MOPAN Suceava

Gabriel Burlacu a revenit după o pauză de doi ani la lotul naţional al României, de această dată la cel de seniori. Interul stânga sucevean este pe lista selectionerului Xavier Pascual pentru cantonamentul pe care România îl va susţine între 21 şi 28 octombrie în Portugalia, unde “tricolorii” au programate şi doua amicale.

Adi Chiruţ, antrenorul de la echipa de club, spera ca Gabi Burlacu să fie un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte convocarea handbaliştilor suceveni la echipa naţională.

“Ştiu că se doreşte o întinerire a echipei naţionale, iar convocarea lui Gabi la lot este una meritată. A avut un început bun de sezon, păcat de aceea accidentare de la Timişoara. Selecţionerul s-a interesat personal de starea lui de sănătate şi sperăm ca Gabi să se recupereze cât mai repede. E un motiv de mândrie pentru el, pentru mine ca antrenor, pentru clubul nostru şi mai ales pentru oraşul Suceava. Asta înseamnă că producem handbalişti de valoare, iar dupa convocarea lui Gabi, sper să urmeze şi altele, mai ales ca selecţionerul s-a interesat şi de Târzioru şi Baican”, a precizat antrenorul CSU-ului.

Xavier Pascual a convocat pentru acţiunea “Porto” un lot de 21 de jucători: Ionuţ Iancu (Tatabanya), Ionuţ Irimuş (Dinamo Bucureşti), Mihai Popescu (St. Raphael) – portari, Nicuşor Negru (CSM Bucureşti), Chike Onyejekwe (CSM Bucureşti) – extreme stanga, Robert Militaru (CSM Bucuresti), Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Dan Racoţea (Wisla Plock), Ionuţ Ramba (CSM Bucureşti) – interi stânga, Alexandru Csepreghi (Creteil), Cristian Fenici (Poli Timiţoara), Ramon Şomlea (CSM Bucureşti) – centri, Demis Grigoraş (Tatabanya), Javier Humet (CSM Bucureşti), Marius Sadoveac (Tremblay) – interi dreapta, Gabriel Bujor (HC Vaslui), Valentin Ghionea (Wisla Plock), Roland Thalmaier (Potaissa Turda) – extreme dreapta, Marius Mocanu (Dinamo Bucuresti), Adrian Rotaru (CSM Bucuresti) şi Andras Szasz (CSM Bucureşti) – pivoţi.

România se pregăteşte pentru debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, care va avea loc în prima jumătate a lunii ianuarie a anului viitor, într-o grupa cu Ucraina, Italia şi Insulele Feroe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava