MOPAN Suceava

O femeie bolnavă a fost preluată de o autoșenilată dintr-un sat din comuna Brodina izolat de nămeți. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Alin Găleată, intervenția cu autoșenilata a avut loc în satul Cununschi, situat în vârful unui munte, la circa 15 kilometri de centrul comunei Brodina.
Alin Găleată a precizat că intervenția a avut loc joi seară. În jurul orei 19:00, în Dispeceratul pompierilor militari suceveni s-a solicitat intervenția echipajului SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital, în cazul unei femei, în vârstă de 49 de ani, din satul Cununschi, comuna Brodina.


„Deoarece zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată, greu accesibilă circulației auto, mai ales pe perioada de iarnă, odată cu ambulanța SMURD, Detașamentul de Pompieri Rădăuți a trimis la fața locului și un echipaj cu autoșenilata Argo 8×8. De asemenea, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brodina, au venit în sprijinul pompierilor militari cu un utilaj TAF”, a spus Alin Găleată. El a adăugat că după ce s-a parcurs distanța de aproximativ 60 de km, dintre Rădăuți și satul Cununschi, ambulanța SMURD a rămas în așteptare, iar echipajul vehiculului 8×8, împreună cu TAF-ul, a continuat drumul, de aproximativ 5 km, până la locuința victimei.


„Acolo, pompierii paramedici au monitorizat femeia, care acuza afecțiuni cardiace, după care au transportat-o cu autoșenilata, în siguranță, până la locul unde aștepta ambulanța SMURD. Ulterior, bolnava a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe Rădăuți, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. El a spus că misiunea salvatorilor s-a încheiat în jurul orei 0:26.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava