Concert pascal
MOPAN Suceava

Ultima etapă a turului seriei I a Ligii a III-a de fotbal, care a programat la finele săptămânii trecute pe stadionul ”Areni” meciul Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț, în loc să lase în urmă un ușor miros parfumat de toamnă, de fructe coapte, a lăsat un gust amar de pelin tuturor celor prezenți în tribune. Meciul în sine a fost unul echilibrat, după cum se și aștepta de altfel, un joc în care gazdele au dominat, iar oaspeții au replicat pe contraatac.

Nu s-a marcat niciun gol timp de 90 de minute pentru că sucevenii nu au avut inspirație, în timp ce oaspeții nu au avut mai mult curaj. Elevii antrenorului Ionuț Moșteanu au avut o sumedenie de cornere și lovituri libere care ori au fost executate la ”genunchiul broaștei”, ori plouat ca la preșcolari. Din acest noian de centrări s-au ivit și câteva situații bune de gol, însă loviturile de cap ale jucătorilor de la Foresta au fost modeste.

Nemțenii au arătat mare mobilitate, în special pe partea dreaptă a atacului lor, dar la ultima pasă sau la ultima execuție au clacat. E adevărat că oaspeții au avut o ocazie monumentală pe final de meci, dar portarul Mihăescu a avut fler.

Când totul se îndrepta spre un 0-0 moleșit ca soarele de octombrie, arbitrul brașovean de centru a animat atmosfera. În primele minute de prelungiri, la un duel aerian în careul de șase metri, portarul gazdelor respinge un balon cu pumnii în dispută fiind un un atacant advers. Mingea lovită de portar se îndreaptă spre văzduh, nicio problemă. Centralul vede cu totul altceva și indică penalty pentru Ceahlăul Piatra Neamț. Fum și flacăra pe banca tehnică a celor de la Foresta Suceava. Jucătorii sar la arbitru, antrenorii vociferează, se crează îmbulzeli între gazde și oaspeți, se ajunge la îmbrânceli și injurii.

Polițiștii comunitari și stewarzii sunt depășiți de evenimente, oficialii suceveni sar din tribună pe teren. În acest vacarm arbitrii sunt și ei pierduți, se acordă un cartonaș roșu, și mai multe galbene, dar decizia, eronată în opinia mea, este dusă la îndeplinire. Cristin Jalbă execută puternic și mingea intră în plasă cu toată opoziți portarului sucevean Mihăescu.

În acest moment se petrece un nou lucru de necrezut și greu de înghițit pe terenurile unde ar trebui să domine fair-play-ul. De bucurie, jucătorii nemțeni confundă peluza unde viețuiau în liniște doi suporteri ai Ceahlăului și se bucură ostentativ în fața tribunei pline de suceveni.

Nervii sunt încordați la maximum, aburi ies pe nări și pe urechile sucevenilor. Meciul se reia și după o centrare se acordă corner pentru gazde. Oaspeții se bîlbîie inadmisibil și mingea ajunge la Karime Mokongo, cel mai bun jucător al Forestei Suceava în turul campionatului, care o trimite în plasă. Sucevenii sunt în delir, nemțenii sunt prăbușiți pe gazon. Tragedie shakespeariană cu final în care s-a invocat și divinitatea la meciul dintre Foresta Suceava și Ceahlăul Piatra Neamț, final care ar fi putut fi lesne evitat dacă arbitrul de centru ar fi fost relaxat și corect.

Păcat de învrăjbirea dintre suceveni și nemțeni. Să nu uităm totuși că sucevenii au mai avut în trecut asemenea chestii la duelurile cu nemțenii.

Trecînd peste astfel de considerente care nu au legătură cu fotbalul, la final de tur trebuie de menționat faptul că Foresta Suceava are și momente bune în joc, dar nu are o minte limpede la mijlocul terenului. Urmează analiza acestui meci, care va fi dificilă, și meciul din etapa viitoare, tot pe ”Areni”, sperăm, dintre Foresta Suceava și liderul Dante Botoșani.

Foresta Suceava: Mihăescu – Dorobanțu, Botezatu, Makongo, Arnold, Netbai, Chelari, Marian Ilie, Hostiuc, Atouba, Robert Martin. Au mai jucat Popovici, Chika și Samson.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava