MOPAN Suceava

Îi vedeți zilnic în halate, pe ecusoanele lor, după nume, e scris „Doctor”, „Psiholog”, „Kinetoterapeut”, „Nutriționist-dietetician”. Ei sunt specialiștii Dorna Medical care vă întâmpină cu un zâmbet și au grijă de sănătatea dumnevoastră. Pe unii dintre ei, cum ar fi medicii specializați în Medicină de Laborator, nici măcar nu-i vedeți, deși expertiza lor în diagnosticare și tratament, pe baza probelor furnizate, este fundamentală.
Ne-am gândit să vă oferim șansa ca în prag de sărbători să îi cunoașteți dintr-o altă perspectivă, una independentă de sfera lor profesională. Tocmai de aceea, le-am lansat o provocare pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă: să ne povestească despre cel mai frumos Crăciun și/ sau să împărtășească cu voi o amintire dragă, încă vie în memoria lor, legată de această sfântă sărbătoare.

Dr. Cristina Filipaș, medic specialist primar Medicină de Laborator, Laboratorul Clinic Dorna Medical, Vatra Dornei

„Sărbătorile de iarnă de care îmi aduc cu drag și nostalgie aminte au fost cele petrecute la țara, la bunicii de la Sucevița. Împreună cu fratele meu ieșeam să măsurăm zăpada (pentru că atunci iarna era cu nămeți serioși, dar fără atâtea „coduri„ de catastrofe naturale!), în speranța că asta nu-l va împiedică pe Moșul să apară. Seara Ajunului era învăluită în mirosul cozonacilor bunicii, colindele copiilor și nerăbdarea așteptării. La un moment dat, bunicul mergea să verifice dacă drumul e suficient de dezăpezit  și… în mod ciudat, după câteva minute apărea Moșul. Crăciunul e cu siguranță o „Sărbătoare a familiei”, așa că să încecam să recreăm și pentru copiii noștri aceste momente de care să-și amintească cu drag peste ani. Sărbători fericite tuturor!”

Iulia Ghețu, psiholog Policlinica Dorna Medical, Vatra Dornei

„Copilaria…un tarâm lipsit de griji. Sfânta Sărbătoare a Crăciunului o petreceam în familie, alături de cei dragi și era cea mai așteptată. Îmi revin în minte zăpezile bogate și clinchetele clopoțeilor de la săniile trase de caii care treceau pe uliță.
Îmi amintesc cu plăcere cum împodobeam bradul, cum pe mâna mea se așează mâna mamei….aud ca prin vis glasul tatei întrebându-mă cu un zâmbet de taină ce aș vrea să-mi aducă Moșul. Mă pregăteam din timp cu învățarea unei noi rugăciuni, poezii, colinde…..scriam felicitări pentru cunoscuții familiei…se simțea în aer nerăbdarea așteptării darurilor. În casă domnea un miros specific de brad, prăjituri. Cozonacul nu intra în cuptor înainte de a fi binecuvântat de mâna mamei.  Cu greu rezistam tentației de a ne înfrupta întrucât, toată familia ținea post. În Ajun, mergeam cu colinda pentru a vesti Nașterea Domnului. Prima oară, când a venit Moșul cred că aveam vreo 3 ani. Îl așteptam cu inima bătând de bucurie și de frică. Din întrebările pe care mi le punea pe șoptite, simțeam că Moșul știa totul, căci mă veghease neîncetat din cer. Era partea misterului de Crăciun. Înainte de a primi darurile îi spuneam o rugăciune, o poezie și o colindă/un cântecel.
Toate creau o atmosferă de basm, liniște sufletească și iubire. Amintirile ne țin de cald, ne dau putere și credință că nimic din ce-am trăit nu s-a pierdut. Vă doresc din suflet să împrăștiați multă iubire în jur. Sărbători binecuvântate alături de cei dragi!”

Dr. Marius Sainiuc, medic specialist Ortopedie-Traumatologie, Policlinica Dorna Medical

„Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului este pentru mine un moment de oprire. Ritmul muncii descrește, pacienții cronici sunt temporizați, urgențele le mai preluăm în măsura în care este necesar,… dar ne oprim în această perioadă pentru a ne aminti de scenele din Betleem petrecute cu ani în urmă, sau cel puțin sub acest pretext. Crăciunul nu ar trebui să fie un prilej de dat cadouri și de colindat, ci un moment în care să ne oprim împreună cu cei dragi nouă și să ne evaluăm evoluția sau involuția din ultimele douăsprezece luni.
Aceste momente de sărbătoare le petrecem deseori în familie, reevaluând priorități, făcând planuri pentru noul an, construind proiecte de viitor care, frecvent, sunt abandonate deja la începutul lunii martie a anului următor…
De ce sărbătorim Crăciunul? Sperăm că anul acesta nu va fi doar o pauză de la locul de muncă, un moment de făcut cozonaci sau sarmale, nu va fi o îmbuibare cu triplul cantității de mâncare necesar unei zile obișnuite.
Ci va fi un Crăciun… altfel.”

Dragii noștri, vă mulțumim că ați avut încredere în noi! Sărbători binecuvântate, cu bucurie și reconectare la copilărie, la perioada în care erați nerăbdători să vină Moș Crăciun, să gustați din cozonac și să împodobiți bradul! Și cum sărbătoarea Crăciunului e una a familiei, să fiți înconjurați de cei dragi, să împărtășiți împreună clipe și momente memorabile! Să vă bucurați de tot ce vă înconjoară și anul care vine să fie unul al împlinirilor de  orice fel! Și înainte de toate, să fiți sănătoși, dragii noștri!

Echipa Dorna Medical

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava