MOPAN Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” va oferi, unui grup de 20 de copii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, posibilitatea de a viziona în regim gratuit spectacolul Povestea regelui supărat pe clovn de Matei Vișniec, care este programat în cadrul festivalului 6 ani de teatru la Suceava, duminică, 26 septembrie, ora 11:00.

Arta teatrală, cea mai complexă dintre arte, este extrem de mult legată de viața socială, de valorile și idealurile unei comunități; teatrul înseamnă comuniune, libertate de expresie, iubire de frumos și dăruire. Teatrul este locul unde „totul este posibil”; e universul în care limita este doar propria imaginație. Secole de-a rândul, oamenii au avut nevoie de teatru. E normal să ne întrebăm: „De ce?”. Răspunsul ni-l dă unul dintre cei mai mari dramaturgi, englezul William Shakesperare: „Întreaga lume e o scenă și toți oameni-s actori”.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava este o școală specială, în cadrul căreia sunt școlarizați elevi cu cerințe educative speciale. Mulți copii cu nevoi speciale au talente impresionante, indiferent de dizabilitățile sau problemele sociale cu care se pot confrunta. Activitățile extrașcolare pot spori oportunitățile copilului de a socializa, teatrul poate fi instrumentul prin care acești copii se pot dezvolta din toate punctele de vedere: relațional, empatic, deschiderea către ceilalți, spre dialog, și poate dobândi abilități și competențe în rezolvarea unor probleme complexe cu care se pot confrunta în viață.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a mai organizat astfel de evenimente, în trecut și o face din nou, de data aceasta, pentru copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.  Incluziunea și integrarea socială reprezintă teme sociale care au interesat întotdeauna arta teatrală, educarea copiilor cu nevoi speciale necesitând solidaritate între instituții și oameni, compasiune și respect acordat necondiționat persoanei umane și nediscriminare.

Sperăm să fie o o surpriză minunată pentru copiii care vor veni la teatru, ne dorim să se bucure de acest spectacol care imaginează „o lume inversată, rar întâlnită, în care un clovn ne poartă printr-o parabolă dintr-o altă realitate, hazlie și plină de învățăminte, ce se adresează copiilor și tinerilor deopotrivă, cu întrebări despre autoritate, dragoste și voință.” (Gelu Rîșca, regizor).

Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” Botoșani prezintă

„Povestea regelui supărat pe clovn”
de Matei Vișniec

Regia artistică și scenografia: Gelu Rîşca
Coregrafia: Victoria Bucun
Muzica: Alexandru Neș
Video design: Andrei Cozlac

Distribuția: Florin Iftode, Marius Rusu, Pavel Petrași, Oana Asofiei, Renata Voloșcu, Alin Gheorghiu, Cosmin Tanasă, Andrei Bordianu.

Spectacolul este recomandat copiilor peste 6 ani!

Vă așteptăm cu mic cu mare, să sărbătorim 6 ani de teatru la Suceava, duminică, 26 septembrie, ora 11:00. Biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului cât și online de pe https://www.blt.ro/povestea-regelui-suparat-pe-clovn.html.

Teatrul ”Matei Vișniec” oferă un dar pentru copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava